Predizbori Ladonje: Nefat za župana, Licul i Srdoč za gradonačelnika Pule

0
Vlado Ivetić i Raoul Privileggio
Vlado Ivetić i Raoul Privileggio

Tajnik Ladonjinih predizbora 2013., Raoul Privileggio, sukladno aktima predizbora Ladonje 2013., izvjestio je 29. siječnja 2013. godine kako je postupak zaprimanja kandidatura na Ladonjinim predizborima 2013. za mjesto župana Istarske županije i za mjesto gradonačelnika Pule završen.

Naime, za predizbore je prispjela jedna prijava za kandidaturu za župana. Sukladno pravilniku, kandidat Bruno Nefat morao je prikupiti minimalno 500 potpisa od kojih je isti prikupio i predao 2.022 potpisa, što uz ovjerene izjave koje je dostavio čini njegovu kandidaturu pravovaljanom, istaknuo je Privileggio.

Kako je pristigla samo jedna kandidatura, odbor za predizbore predložiti će na sutrašnjoj skupštini usvajanje prijedloga da se postupak predizbora za župana provede na način da kandidat Bruno Nefat sa svojim timom do kraja veljače mora sastaviti program za župana koji će se temeljiti na razgovorima i konzultaciji s građanima, te isti mora biti sastavljen u skladu s načelima Ladonje. Program će biti predložen predsjedništvu Ladonje na usvajanje u mjesecu ožujku.

Prispjele su, također dvije kandidature za Ladonjine predizbore 2013.  za mjesto gradonačelnika Pule. Svoje kandidature su podnijeli mr.sc. Mauricio Licul i dr. Irenko Srdoč. Kako je za kandidaturu potreban minimalan broj od 200 potpisa građana, Mauricio Licul je prikupio i predao 1.543 potpisa i dr. Irenko Srdoč 1.457, te uz dostavu potpisanih izjava konstatirano je da su obje kandidature pravovaljane.

Sukladno pravilima predizbora, kampanja kandidata traje do 11. ožujka 2013., dok će se postupak glasanja provesti u razdoblju od 12. do 25. ožujka 2013. godine. Prema podacima Ladonje u postupku kandidature za predizbore 2013. učestvovalo 2.755 građana Istarske županije koji su svojim potpisima poduprli kandidate. "Svim građankama i građanima upućujemo zahvalu na ukazanoj podršci, dok kandidatima želimo uspješnu predizbornu kampanju", zaključio je Privileggio.

O predizborima govorio je i predsjednik Predsjedništva za predizbore, Vlado Ivetić, ocijenivši kako je raspisivanje predizbora za župana i gradonačelnika još jedno pomicanje granica u daljnjoj demokratizaciji društva, u kojem Ladonja ustraje sukladno svojim načelima od samog početka.

"Temeljno načelo Ladonje,  je uključivanje građana i otvorenost u radu i djelovanju. Drugim riječima uključivanje ljudi različitih razmišljanja i ideja i spremnost na dijalog. Upravo na tom načelu zamišljene su naše aktivnosti u slijedeća nepuna dva mjeseca koliko će trajati kampanja. Planira se organizirati niz okruglih stolova na kojima ćemo predstaviti kandidate i projekte u pripremi. Želimo također razmijeniti mišljenja sa našim sugrađanima o problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu", rekao je Ivetić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa