Vanzemaljci posjetili Medulin i preuzeli vlast u općini

0
Predaja ključa općine i donacija Medulinskim maškarama
Predaja ključa općine i donacija Medulinskim maškarama

Medulinski pust i maškare u Medulinu su stara tradicija koja se održava svake godine utorkom prije Pepelnice. U prostorijama Općine Medulin 6. veljače družile su se Medulinske maškare zajedno sa načelnikom Općine Medulin Goranom Buićem.

Ove su godine Medulin posjetili vanzemaljci sa nadnaravnim moćima. Prilikom druženja načelnik Općine predano je ključ Općine novom predsjedniku pusnoga odbora Medulin Nevenu Cukonu koji će u razdoblju trajanja pusta biti pustonačelnik Medulina.

Predsjednik na odlasku Simeone Ukotić, umjetničkog naziva Šime primio je od načelnika Općine Medulin donaciju u vidu poklon bona od milijun eura za potrebe Medulinskih maškara. Bivši i sadašnji predsjednik pusnog odbora predstavili su program u kojem će glavna manifestacija biti održana u utorak, 12. veljače, dok će u subotu prije spaljivanja pusta, 9. veljače, maškare posjetiti medulince u poodmakloj dobi.

Tezak i vrijedan ključ u rukama je Medulinskih maškara
Tezak i vrijedan ključ u rukama je Medulinskih maškara

Maškare kreću u utorak, 12. veljače u 15.30 sati. Povorka djece predškolske dobi će se sresti s povorkom školske djece kod „starog“ vrtića u 16.00 sati, te će zajedno održati svoj program na medulinskoj placi u 17.00 sati. U 18.00 sati će se pročitati tradicionalna šentenca, a pusta će se paliti u 19.00 sati.

Na placi će biti postavljeni i štandovi sa jelom i pićem za maškare i goste. Važno je istaknuti da se još uvijek ne zna ime pusta, a članovi pusnog odbora će do utorka dodjeliti pustu ime. Naime, ove godine imamo iznimno veliku konkurenciju; postoji nekoliko kandidata za pusta tako da će odabir biti težak.

Ove godine je došlo do jedne promjene, naime zabava i ples poslije pusta se neće održati u hotelu Belvedere nego na medulinskoj placi. Pusni odbor je najavio da će se ubuduće maškare održavati u novom DVD domu ili novoj sportskoj dvorani tipa balon Osnovne škole Dr. Mate Demarina u Medulinu.

Na pitanje kako će voditi Općinu sadašnji predsjednik Neven Cukon i bivši predsjednik Simeone Ukotić – zvani Šime navode: „Vladat ćemo lijepo, s puno novaca i raditi što nas je volja“, s obzirom da su dobili ključ od Općine kojeg kako su najavili neće vraćati do mjeseca svibnja ove godine kada će se konačno znati da li će bivši predsjednik Šime ponovno preuzeti funkciju pustonačelnika Medulinskih maškara.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa