Turčinović ponovno izabran za predsjednika pazinske udruge osoba s invaliditetom

0
Zahvalnice DTI-a uručene su Muji Mešinoviću i pazinskom gradonačelniku Renatu Krulčiću
Zahvalnice DTI-a uručene su Muji Mešinoviću i pazinskom gradonačelniku Renatu Krulčiću

Društvo tjelesnih invalida Pazin na Izbornoj skupštini održanoj 1. veljače 2013. godine za novo mandatno razdoblje od četiri godine za predsjednika je većinom glasova izabralo Gracijana Turčinovića. Od mogućih 15 glasova za Turčinovića je glasalo 13 delegata. Na mjesto Dopredsjednice izbrana je Ester Fatur Grgurić. U novo Predsjedništvo uz  Turčinovića i Fatur Grgurić izabrani su Vilima Močibob, Tihomir Srblin (predstavnik roditelj) i Mario Šestan.

Uz izbor novog vodstva udruge na dnevnom su redu bile izmjene statuta, izvještaje o radu i financijski izvještaj za protekle 4 godine. Stari-novi Predsjednik Turčinović u izvještaju o radu podsjetio je na najznačajnija postignuća udruge u proteklom mandatnom razdoblju od kojih svakako treba izdvojiti uređenje i opremanje prostora za rad udruge u prostorima bivše pazinske vojarne te prošlogodišnju nabavu novog kombi potpuno prilagođenog potrebama osoba s invaliditetom.

Na području sportsko-rekreativnih aktivnosti održani su razni turniri, od tradicionalnog turnira u briškuli i trešetama, turniri u pikadu te redovito sudjelovanje na Festivalu sportske rekreacije za osobe s invaliditetom u Čakovcu.

Povodom dana Grada Pazina i Svjetskog dana sporta DTI Pazin u suradnji sa SD Trickeri, BK Sv. Petar u Šumi, MTB Istra-Pazin i udrugom Pazin-zdravi grad 2. lipnja 2009. organizirao jedinstveni humanitarni Maraton „1-2-3- kreni i ti!“ tijekom kojeg je Gracijano Turčinović, paraplegičar i hrvatski paraolimpijac na hand–bikeu odvozio 123 km prošavši sve Općine na području kojih udruga djeluje te Gradove Pazin i Buzet. Svake godine je raznolikim programima obilježen i 3. prosinca-Međunarodni dan osoba s invaliditetom, uz tradicionalnu biciklijadu i humanitarni koncert sa sloganom „Za zdrav život!“.

2009. godine krenulo se sa obilježavanjem 8. ožujka-Međunarodnog dana žena prigodnom Večeri pjesme i poezije na kojima su uz članove DTI Pazin sudjelovali i brojni gosti, učenici osnovnih škola Pazinštine, štićenici Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Brkaču kao i razni istarski pjesnici i glazbenici.

U suradnji s Obitelj Srblin redovito se svake godine organiziralo sportsko-rekreativno druženje na ranču „Sv.Mikula“, zatim jednodnevni izleti u suradnji sa agencijom Birikina d.o.o., odlasci na kupanje na plaže uređene za osobe s invaliditetom u suradnji sa srodnim udrugama s područja Istarske i primorsko-goranske županije.

Tijekom 2010. - 2011. proveden je uz potporu MZSS jednogodišnji projekt „Učim-stvaram-zdravo živim!“ u sklopu kojeg je uz brojne radionice, tečajeve, predavanja i izložbu radova promovirana i web stranica društva i prvi broj godišnjaka „Smiješak“. „Tek sada, sa određenim vremenskim odmakom primjećujem koliko je ovaj projekt sa mnoštvo različitih sadržaja bio obogaćujući za naše članove. Jedan dio članova je stekao naviku dolaska u prostore udruge, raspituje se o mogućim sadržajima u organizaciji udruge, iz čega  zaključujem  da je dolazak u udrugu i bavljenje nekim od sadržaja uvelike pridonio kvaliteti svakodnevnog života članova“, rekao je Turčinović dodavši: „U predstojećem razdoblju odgovoriti ćemo na potrebe članova i u skladu sa njihovim i našim mogućnostima pružiti adekvatne aktivnosti, jer ništa nije isto kao prije provođenja projekta „Učim-stvaram-zdravo živim“.

Članovi udruge sa svojim su rukotvorinama sudjelovali na 7. Danima meda u Pazinu, kao i na Božićnim sajmovima u Pazinu i Tinjanu, te na Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu.

Govoreći o planovima za ovu godinu, Turčinović je nabrojao neke od poslova koji očekuju novo vodstvo udruge poput javljanja na razne natječaje, nastavak svih dosadašnjih aktivnosti, obilježavanje važnijih datuma, nastavak projekata –„Pjesnici u gostima“ i „Nika pobjeđuje“, organizaciju poludnevnog boravka u prostorijama DND i 1. Festivala sportske rekreacije u Pazinu te redovita pomoć svim članovima udruge uz ostalo i u prijevozu kako bi se novonabavljeni kombi što bolje i korisnije iskoristio za potrebe članova.

Pri kraju Skupštine jednoglasno je odlučeno da se Zahvalnice društva za 2012. godinu dodijele Muji Mešinoviću za njegov volonterski rad i doprinos raznim aktivnostima DTI Pazin i gradonačelniku Grada Pazina Renatu Krulčiću za njegov angažman i koordinaciju ostalih čelnika jedinica lokalne samouprave Pazinštine pri kupnji novog kombi vozila.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa