Što ljude privlači u Pulu i kako će grad izgledati u budućnosti?

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Pula je jedan od rijetkih hrvatskih gradova (s iznimkom Zagreba kao glavnog grada, administrativnog i gospodarskog središta) koji zadnjih godina bilježi porast stanovništva. Zadnjih nekoliko godina oko 250 ljudi godišnje više doseli u Pulu nego što iseli, donosi Jutarnji.hr

Po zadnjem popisu stanovništva iz 2011. godine Pula ima 57.460 stanovnika. U gradu žive 23 nacionalnosti, a najbrojniji su Hrvati koji čine 70 posto.

 

Što ljude privlači u Pulu i kako će grad izgledati u budućnosti? Na identitet Pule kakvu danas znamo utjecalo je to što je još od Austro-Ugarske grad bio vojna utvrda, kao i brodogradilište koje ga je činilo industrijskim i radničkim gradom.

Nakon propasti Uljanika grad ne može ostati isti. Ali je ostao privlačan. Poznata i nagrađivana producentica Zdenka Gold doselila je prije dvije godine iz Zagreba. Mina Gavočanova doselila je iz Moskve, ovdje zasnovala obitelj i pokrenula posao.

Doseljenice govore što su našle u Puli, što gradu nedostaje i kako ga vide u budućnosti. O prednostima svoga grada govori i gradonačelnik Pule, Boris Miletić.

Video pogledajte na Jutarnji.hr

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA