mala anja iz najmanjeg grada huma:

'Pisala sam  Djedu Mrazu da više ne moramo nositi masku'

0
Anja Merlak (foto: Istragram)
Anja Merlak (foto: Istragram)

Jedina učenica prvog razreda iz Huma, i to nakon dugih 28 godina, šestogodišnja Anja Merlak, jedva čeka Božić i darove koji će je čekati pod borom. Priznaje da je ovaj Božić tužniji nego dosadašnji zbog pandemije korone, ali to je ne sprečava u igri s mlađom djecom iz Huma, piše 24sata.

- Pisala sam  Djedu Mrazu da želim legiće, da više ne moramo nositi masku i da prestane ta korona. A kako ide škola? Pa dobro. Volim školu i učiteljicu. Nema još ocjena, ali ja ću imati sve petice u drugom polugodištu, toliko sam dobra. Jedina sam iz Huma koja ide u OŠ Roč. To je udaljeno.... Koliko ono, tata? Aha, 6 kilometara od moje kuće. Ne volim što u kombiju do škole moram nositi masku i isto je moram imati kad idem na WC. Ali volim djecu iz razreda, koji dolaze iz drugih mjesta. Lijepo mi je. Sad će blagdani, pa idem na praznike da se malo odmorim od škole. Kada dođem kući, pišem zadaću, igram se s mlađom sekom Leom i mlađom djecom iz Huma. Stalno zavirujem pod bor da vidim je li došao Djedica. Tata i mama mi govore da je još rano, pa ga moram čekati - ispričala je vesela djevojčica za 24sata.

Ide u razred s još petero učenika iz okolnih sela. I njezin tata Aleksandar svojedobno je bio jedino dijete iz Huma koje je pohađalo prvi razred. 

 

- Anja je prava mudrica, svojeglava, uporna, tvrdoglava i vesela. Nije niti čudno s obzirom na to da je požurila doći na ovaj svijet. Rođena je u 28. tjednu trudnoće i težila je 1,1 kg. Ali izborila se i ostala je borac. S njom se smijemo cijeli dan. U najmanjem gradu na svijetu nema božićnog drvca i šarenih lampica, ali ga ima u svakoj kući. Ranijih godina okupljali smo se u jednoj zajedničkoj prostoriji u kojoj bismo se družili tijekom blagdana, a ove godine svatko će u svojoj kući dočekati Božić. Neobično je, pomalo tužno, ali mjere moramo poštovati. Zna to i Anja, iako nekad negoduje. U Humu je trenutno šestero djece, s kojom se igra moja mezimica, iako su mlađi. Sedmo dijete Huma je na putu. Seka Lea ima pet godina i njih se dvije odlično slažu. Malen je ovo grad, ali pun ljubavi i poštovanja prema susjedima - ispričao je tata Aleksandar za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa