Ukinuta okolišna dozvola za Termoelektranu Plomin C

0
TE Plomin
TE Plomin

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja ukinulo je okolišnu dozvolu za HEP-ov projekt izgradnje novog, C-500 bloka termoelektrane u Plominu čime je 'stavljena točka' na jednu od najvećih nerealiziranih investicija hrvatskog gospodarstva od 6,3 milijardi kuna, javlja Jutarnji.

Hrvatska elektroprivreda nije nikada formalno objavila odustajanje od izgradnje postrojenja TE Plomin C-500, već je pristupila planovima za modernizaciji bloka 1 plominske termoelektrane kao svojevrsnom zamjenskom rješenju. Istodobno je moderniziran i blok 2 plominske termoelektrane koji je zapravo jedini u funkciji. 

 

Budući da je HEP-u u rujnu 2012. tadašnje Ministarstvo zaštite okoliša izdalo okolišnu dozvolu za izgradnju bloka C-500, a u međuvremenu je istekao rok u kojem je investitor trebao početi s korištenjem pripadajuće lokacijske dozvole, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja poništilo je okolišnu dozvolu za TE Plomin C-500. U rješenju se napominje i kako je HEP odlučio revitalizirati Plomin 1 te je u veljači prošle godine ishodio pripadajuće rješenje o okolišnoj dozvoli.

Iz HEP-u su nam, povodom spomenute odluke Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, poručili kako je riječ o 'formalnom aktu' koji ni na koji način ne utječe na rad drugog bloka Termoelektrane Plomin. Kad je u pitanju blok 1 plominske termoelektrane, čeka se studija izvodljivosti njegove modernizacije, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa