Dr. Gabrić: Spremni smo ući u utakmicu za koncesiju nad rovinjskom bolnicom

04.02.2013 - 16:22
Dr. Nikica Gabrić i Ivan Jakovčić
Dr. Nikica Gabrić i Ivan Jakovčić

Istarski župan Ivan Jakovčić obišao je 4. veljače u društvu prof. dr. sc. Nikice Gabrića, vlasnika i ravnatelja specijalne bolnice za oftamologiju Svjetlost, rovinjsku bolnicu „Prim. Dr. Martin Horvat“ nakon čega je izjavio da uz niz stranih partnera koji su bili zainteresirani za ulaganje, napokon imamo i „domaću pamet“.

„Uvjeren sam da ćemo nakon provedenog natječaja dobiti najbolje. Bolnica se ne prodaje, bolnica će, ako Skupština Istarske županije tako odluči, biti dana u koncesiju potencijalnom ulagaču s time da zadržavamo postojeću kvantitetu odnosa s HZZO-om jer nam ta bolnica treba i za potrebe Grada Rovinja i svih ostalih građana Istre“, pojasnio je Jakovčić.

Natječaj će, istaknuo je, raspisati budući župan. „Mi to nećemo uspjeti jer ne bi bilo korektno to učiniti pred izbore, ali važno je da Ministarstvo regionalnog razvoja ima raspisan natječaj za izbor konzultanta za sadržaje koji će biti u budućoj rovinjskoj bolnici. Prema tome, proces se ne zaustavlja, već ide naprijed, neovisno o lokalnim i regionalnim izborima“, rekao je i naglasio kako je u taj projekt uz Županiju uključena i Vlada, Ministarstvo zdravlja i Grad Rovinj

„Ja sam zajedno sa svojim partnerima došao iskazati želju i interes da u Istri, koja je najbliža po svojoj organizaciji i uređenju europskim regijama, ponudimo cjeloviti koncept zdravstvenog turizma i mogućnost da se stranci ovdje liječe, operiraju, dijagnosticiraju… Bilo da se radi o ozbiljnim bolestima ili o životnim navikama poput visokog šećera, tlaka, ovisnosti o cigaretama...“, izjavio je dr. Gabrić.

„Dakle, mi možemo ponuditi kompletan program za strance, pogotovo zato što Hrvatska ulaskom u EU postaje konkurentna te vanjska osiguravajuća društva mogu u Hrvatskoj ponuditi vrlo kvalitetnu uslugu za svoje pacijente, koji isto moraju čekati na listama, a da im cijena bude dvostruko niža nego što je u njihovim zemljama“, rekao je dr. Gabrić.

Naglasio je kako operacija oka u Norveškoj, primjerice, košta četiri puta više nego u Hrvatskoj stoga ne sumnja da je Istra tj. Rovinj itekako pogodan za liječenje stranaca.   

Novinari su ga tom prilikom upitali hoće li podržati kandidaturu Ivana Jakovčića za Europski parlament. „Zašto vi mislite da bih ja trebao ili ne bi trebao podržati Jakovčića? Očito aludirate na Nacionalni forum. Dakle, taj forum ima oko 1000 ljudi koji ga u ovom trenutku podržavaju. Drago mi je da cijenite ulogu Nacionalnog foruma, ali očito podcjenjujete Jakovčića. Ja sam siguran da on i bez naše pomoći može ostvariti svoje ciljeve. No, mi smo tu da bi govorili o medicinskom djelu projekta koji nam je izuzetno zanimljiv“, odgovorio je dr. Gabrić i zaključio: „Mi smo došli do sadašnje vlasti da joj kažemo da nam se djevojka koja se zove rovinjska bolnica sviđa i da smo spremni ući u utakmicu s drugim proscima“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Dr. Nikica Gabric, Ivan Jakovčić i Giovanni Sponza
Dr. Nikica Gabric, Ivan Jakovčić i Giovanni Sponza

Tweet

Posljednje novosti