HDZ s Ladonjom neće koalirati javno kao s Kerumom

0
U Puli Ladonja i HDZ dijele i plakatna mjesta (Snimila: Paola Albertini)
U Puli Ladonja i HDZ dijele i plakatna mjesta (Snimila: Paola Albertini)

Nakon objave koalicije HDZ-a sa strankom splitskog gradonačelnika Željka Keruma, Jadranka Kosor najavila je potpisivanje sličnih predizbornih koalicija u još nekoliko izbornih jedinica.

Iako su neki portali već počeli špekulirati da bi u 8. izbornoj jedinici HDZ mogao koalirati s Ladonjom Plinija Cuccurina, to se ipak neće dogoditi, prije svega radi toga što je Ladonja Izbornom povjerenstvu već predala svoju kandidacijsku listu.

No, čak i da to nije učinjeno, teško da bi se Ladonja i Cuccurin, koji u Istri naginju biračkom tijelu sličnom HDZ-ovu, upustili u takvu samoubilačku avanturu. Iako je Cuccurin u dosadašnjem dijelu predizborne kampanje (ali i od početka svog političkog djelovanja) učinio niz strateških pogrešaka (zbog kojih Ladonja u svim predizbornim istraživanjima sada kotira tako loše), dovoljno je pametan da zna da bi ga javna koalicija s Istranima omraženim HDZ-om potpuno izbacila iz igre.

Stoga je vjerojatnije da će Ladonja i HDZ nastaviti „tihu“ suradnju kao i do sada, pa će članovi Ladonje i dalje napadati samo stranke Kukuriku koalicije. To su pokazale i dvije posljednje presice Ladonje, u Rovinju i Puli, u kojima su se članovi Ladonje obrušili na jednu stranku Kukuriku koalicije i to retorikom žešćom nego istarski HDZ 90-ih godina.

Takva bi retorika možda i bila razumljiva kada bi Ladonja istovremeno, s istim žarom kritizirala i HDZ, pa bi se onda moglo govoriti o nekom trećem putu ili alternativi dvostranačju. No, od kada Ladonja postoji, ni od jednog njezinog člana nikada nismo čuli jednu jedinu riječ protiv HDZ-a i Vlade Jadranke Kosor. Malo neobično za stranku koja sudjeluje na izborima za Sabor. (Eleonora Vlačić)

S jedne strane Ladonja, a s druge HDZ
S jedne strane Ladonja, a s druge HDZ

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA