Lerotić: Stožer u kratkom roku od heroja do potpunog razočarenja!

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

U Saboru je 1. prosinca tijekom iznošenja stajališta klubova zastupnika, IDS-ov zastupnik Marin Lerotić ukazao na snažan pad hrvatskog gospodarstva te nesnalaženje i nedosljednost u postupanju Nacionalnog stožera civilne zaštite u vrijeme pandemije. – Stanje u kojem se nalazimo je krajnje zabrinjavajuće jer država ne samo da ne nudi rješenja za ogromne probleme nego sama stvara nove i pogoršava ionako tešku situaciju, naglasio je Lerotić.

- Primjer za nesnalaženje Vlade i Stožera u ovoj situaciji jesu nove mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa koje su donesene  nepromišljeno, bez kvalitetne pripreme i analize i koje nisu ništa drugo nego loša improvizacija. Ponovno su iz sebičnih političkih interesa reagirali kasno i neprimjereno. S donošenjem mjera proračunato se kalkuliralo dok ne prođe kolona sjećanja što je zdravstveni sustav dovelo do ruba pucanja i potpunog kolapsa.

 

- Arbitrarno i nedosljedno provođenje mjera potpuno je srozalo povjerenje građana u Stožer pa su mjere koje je Stožer donio građani dočekali uglavnom revoltirani i ogorčeni. Nažalost, Stožer se potrudio da njihov put od heroja do potpunog razočarenja bude vrlo kratak – from heroes to zeros!

- Posebno je problematično što se odustalo od regionalnog pristupa koji se pokazao učinkovitim u borbi s virusom i kod nas i u drugim dijelovima Europe. Istarski ugostitelji dosad su pokazali da znaju odgovorno organizirati i obavljati svoju djelatnost tijekom pandemije i nema razloga ni opravdanja da ih se ovako kažnjava! Lokalni stožeri najbolje poznaju prilike na svom području i svi imamo isti cilj – zaustaviti virus i istovremeno omogućiti ljudima da žive, poručio je Lerotić.

Zaključno, Lerotić je istaknuo kako posebno iritantno zvuče prijetnje građanima i pozivi susjedima da cinkaju jedni druge. Pozvao je Vladu i Stožer da se prizemlje, da spase što se spasiti da i da vrate regionalni pristup u borbi protiv koronavirusa. Slušajte lokalne stožere i omogućite onima koji se ponašaju odgovorno da nastave raditi!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa