U deset dana dvaput vozio prebrzo, drugi put izazvao nesreću

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Na županijskoj cesti Buje – Novigrad, 8. studenog se, oko 19 sati, dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 23-godišnjak s područja Buja, upravljajući vozilom marke BMW, pulskih registarskih oznaka, iz smjera Brtonigle prema državnoj cesti br. 300 (Umag – Buje), ulaskom u blagi i pregledan zavoj u lijevo, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom.

Uslijed zanošenja, BMW je prešao na suprotnu prometnu traku i zadnjim dijelom udario u lijevi bočni dio automobila Ford, pulskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak iz Novigrada. Nakon udarca, BMW je nastavio sa zanošenjem, a potom je sletio s ceste na zemljanu površinu i zaustavio se u kanalu. U nesreći nije nitko ozlijeđen, a materijalna šteta nastala na vozilima procjenjuje se na oko 30 tisuća kuna.

Oba vozača su alkotestirana, te je utvrđeno kako je 23-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,42 g/kg, dok je kod 49-godišnjaka test bio negativan. Zanimljivo je da su 27. listopada oko 17,35 sati policijski službenici Policijske postaje Buje, zaustavili 23-godišnjaka zbog prebrze vožnje na toj istoj cesti. Naime, mladić je na dijelu ceste, gdje je ograničenje brzine kretanja 60 km/h, vozio svojim BMW-om brzinom od 116 km/h. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog, izvjestila je PU Istarska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA