Optužen policajac koji je pretukao djevojku u Puli

0
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv 37-godišnjeg policajca zbog nanošenja tjelesne ozljede i krivotvorenja službene isprave. Terete ga da je djevojku udario nekoliko puta u glavu, a potom to nije napisao u službenom izvješću, javlja Dnevnik Nove TV.

Optužnica 37-godišnjeg policajca iz Pule tereti da je 16. studenoga prošle godine nekoliko puta šakom udario 18-godišnju djevojku u predjelu lica i nanio joj tjelesnu ozljedu. "Nakon toga to udaranje nije opisao u službenom izvješću koje je dao na daljnje postupanje nadležnima u postupku ocjene opravdanosti primjene sredstava prisile", priopćeno je iz državnog odvjetništva. Kazneni zakon za nanošenje tjelesne ozljede koje počini službena osoba predvidio je kaznu zatvora do tri godine. Za krivotvorenje službene isprave predviđena je kazna zakona u trajanju do pet godina.

Naime, pulska je policija u studenome prošle godine javila da je 18-godišnjakinja u Puli narušavala javni red i mir bacajući prometne znakove. Kada ju je redar upozorio na ponašanje, djevojka ga je počela vrijeđati te je srušila metalnu ogradu. Dolaskom policajaca djevojka se nije smirila, pa je uhićena. U tim trenucima vrijeđala je policajce, a jednome je i prijetila, javlja Dnevnik Nove TV.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa