Lerotić Vladi:

'Istrani uplatili trideset bolnica, dobili jednu! I to je Vama uspjeh?'

1
Marin Lerotić
Marin Lerotić

Na raspravi o Prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić izrazio je nadu da će ova vrlo izazovna godina doprinijeti drugačijem pristupu Vlade od prakse prijašnjih godina kada je redom odbijala sve amandmane oporbenih saborskih zastupnika. Lerotić je naglasio kako će IDS i ove godine s 39 amandmana na državni proračun predložiti kapitalne i razvojne projekte i programe čija bi realizacija omogućila daljnji rast i razvoj Istre, unapređenje društvenog standarda, a time i veću kvalitetu života naših građana.

Istaknuo je kako će IDS predložiti više amandmana koji se odnose na rekonstrukciju, nadogradnju ili energetskih obnova škola u Istri, zatim amandmane koji imaju za cilj jačanje zdravstvenog sustava Istarske županije, amandmane koji se odnose na ulaganja u lučku infrastrukture, kulturne objekte te druge projekte koji očekuju sufinanciranje kroz državni proračun. Također, jednim od amandmana traži se povećanje iznosa naknade osobne invalidnine.

-Vrijeme je da država ove godine napravi iznimku i prestane ignorirati oporbene saborske zastupnike jer time ignorirate sve građane koji su te ljude birali i poručujete da niste Vlada svih, nego samo nekih, kazao je Lerotić te dodao kako se nada da će ove godine briga za sve građane ove zemlje nadvladati nazadnu, primitivnu i ograničenu logiku stranačke isključivosti kojom ste se vodili ranijih godina.

Naglasio je kako je Istra akumulator državnog proračuna, kako građani Istre svake godine u proračun uplaćuju više nego im se vraća te naveo kako je zbroj vrijednosti svih istarskih projekata  koje IDS traži kroz amandmane  još uvijek mnogo manji od iznosa koji građani istre uplaćuju kao višak u državni proračun.

Napomenuo je kako su općine, gradovi i Istarska županija spremni sufinancirati projekte, ali je za njihovu realizaciju potrebna i podrška države, zato što novci iz Istre ne ostaju u Istri. Istaknuo je da je obeshrabrujuće kako na ovakav način svake godine iznova moramo tražiti da nam država vrati mrvice novca kojeg je uzela te dodao da bi sve tražene projekte mogli bez problema realizirati bez pomoći države, kada bi novci zarađeni u Istri i ostali u Istri. -Ponekad je smiješno čuti ulaganje u Istarski ipsilon ili ulaganje u opću bolnicu Pula, bolnica u Puli košta 800 milijuna kuna, a mi u Istri svake godine uplatimo milijardu više, dakle 30 godina uplaćivanja to je 30 bolnica, naglasio je Lerotić te dodao kako se nada da je došlo vrijeme da Vlada pokaže sluha za projekte u Istri.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA