Prijavljeni za krivotvorenje i utaju poreza u umaškim firmama

0
Umag
Umag

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 68-godišnji Talijan, njegova 67-godišnja sunarodnjakinja, 59-godišnji Talijan i 64-godišnjakinja počinili kaznena djela utaja poreza ili carine te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Policija sumnjiči 68-godišnjaka da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Umaga, od svibnja 2016. godine do veljače 2017. godine, unio neistinite podatke u 17 izlaznih računa, a potom ih je u poslovanju uporabio kao da su istiniti na način da ih je evidentirao u knjigu izlaznih računa i fakturirao drugom trgovačkom društvu iz Umaga. Kao odgovorna osoba drugog trgovačkog društva, 67-godišnjakinja je, zajedno s 59-godišnjakom i 64-godišnjakinjom, evidentirala ulazne račune, iako su osumnjičeni znali da se isti ne temelje na stvarnoj poslovnoj djelatnosti te su ih upotrijebili u poslovanju kao da su istiniti.

Temeljem takvih računa iskazali su pravo na povrat pretporeza u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna te su na taj način oštetili državni proračun Republike Hrvatske. Osim što su krivotvorili ulazne račune, troje osumnjičenika iz drugog trgovačkog društva tereti se i da su krivotvorili izlazne račune koje su fakturirali prema trećem trgovačkom društvu. Protiv osumnjičenih osoba, kao i protiv trgovačkog društva, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA