Grad Vodnjan u projektu Archeodanube

0

Grad Vodnjan zajedno sa partnerima iz deset gradova Dunavske regije sudjeluje u međunarodnom projektu ‘’Archeodanube’’ s ciljem osmišljavanja novih sadržaja za inovativnu interpretaciju kulturne baštine na području Grada Vodnjana. Aktivnosti projekta započele su u srpnju 2020. godine, dok je planirani završetak projekta predviđen za prosinac 2022. godine.

Glavni cilj projekta je očuvanje kulturne baštine za buduće generacije prezentirajući istu pomoću stvaranja arheoloških parkova i razvijanja arheoturizma.

U partnerstvu su uključeni gradovi koji se poput Grada Vodnjan love u koštac s istim izazovima: kako uvrstiti arheološku baštinu u društveno i urbano tkivo grada te kako uspostaviti održivi ekonomski razvoj kulturnog turizma. U ovom projektu koncept očuvanja i prezentacije kulturne baštine shvaćen je kao nerazdvojiv od procesa urbanog i prostornog razvoja.

 

Tijekom implementacije projektnih aktivnosti biti će uključene i ostale institucije s područja Grada. Jedna od projektnih aktivnosti predviđa postavljanje digitalne instalacije u vodnjanskom ‘Parku kažuna’ kako bi se lokalna tradicija i povijesti prezentirala na zanimljiv način pomoću inovativnih digitalnih alata. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.157.540 eura, dok je predviđen proračun Grada Vodnjan u iznosu od 147.425,00 eura.

Za praćenje sadržaja i ostalih aktivnosti projekta pozivaju se svi zainteresirani da posjete ovu stranicu, dok se ostale informacije mogu dobiti na br.tel. 052 512 453 ili na e-mail adresu: andrea.manzin@vodnjan.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa