Stigla jesenska Bolkica: 'Meni je ovo najdraže doba u godini'

0

‘’Mnogima je, kao i meni, ovo najdraže doba u godini. Sve se nekako umiri, više vremena provodimo uz obitelj, a to nam donosi toplinu. Upravo sam tu toplinu kroz nove boje i modele željela prenijeti i u novu kolekciju’’- govori nam dizajnerica hrvatskog brenda heklanih torbica Bolkica, Puljanka Ivana Bolković. Istina, jesen nas uglavnom asocira na čaj i tople dekice što definitivno ima svoje čari. Ivanina nova kolekcija je bas kao jesen. Boja ne nedostaje, a njima nam je pružila mekoću koju ovo inspirativno godišnje doba pruža.

Torba je definitivno jedan od ključnih komada u ormaru, pa ni ove jeseni ne izlazimo bez prikladnog primjerka. U najboljem slučaju je to torba koju imač želju zagrliti. Ivana zato nudi funkcionalne komade raznih veličina i to u smeđoj, petrolej plavoj, zagasito zelenoj, bež i oker boji. Nudi i komade protkane srebrenim nitima. U svakom modelu je prisutna klasika, objašnjava nam Ivana. To sam ja, to je taj dio mene utkan u svaki Bolkica uradak. Mijenjam dimenzije, oblik i boju, ali uvijek želim zadržati i taj jedan klasični dio koji sjajno nadopunjuje svako modno rijesenje. Ovaj put sam se poigrala i sa raznim materijalima za ručke, pa su one, osim heklane i kožne ili metalne.

 

Kako Ivana sve više vremena provodi u svijetu heklanja, tako se roje i njene ideje. Osim velike ljubavi prema heklanju, otkriva nam, strastvena je ljubiteljica knjige. Ne digitalne već one prave papirnate knjige koju volim imati pri ruci , govori nam, pa je bilo logično da razmišljam kako da si to i ostvarim. Da ju mogu otvoriti i čitati dok čekam negdje red, dok sam na kavi ili boravim u prirodi. Tako je došla ideja za posve novi proizvod. Osmislila sam posebnu torbu/futrolu za knjigu. Na taj nacin ju uvijek mogu imati uz sebe i čuvati od bilo kakvog oštećenja, a uz to nosim novi modni dodatak. Knjiga se jednostavno prikači i ne vadi se do kraja čitanja, a kako bi torba bila sto praktičnija, osim oznake za knjigu ima i pretinac u kojeg mozemo staviti karticu, novac ili neku od stvari koje obicno uzmemo sa sobom kad izlazimo. Praktično i funkcionalno. Svojim inovativnim rješenjima Ivana je dokazala da heklane torbice nisu samo ljetni hit. Bolkicama i novim dizajnerskim rješenjima promijenila je taj mit. (Foto: Ana Bolobicchio)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa