Rockwool donirao 180.000 kuna za novi dječji vrtić u Tupljaku

1
Aleks Fonović, direktor tvornice, Kristina Čule, privremena ravnateljica vrtića i Ivan Franković, načelnik općine
Aleks Fonović, direktor tvornice, Kristina Čule, privremena ravnateljica vrtića i Ivan Franković, načelnik općine

Općina Pićan u posljednjih nekoliko godina bilježi porast broja novorođene djece. Upravo iz tog razloga postojeći kapaciteti u predškolskim ustanovama nisu bili dovoljni te ih je trebalo proširiti. Prošle godine je dio bivše škole u Tupljaku preuređen za jednu grupu predškolaca a ove godine je preuređen i gornji kat za što su bila potrebna prilična sredstva.

„Pored preuređenja i  prilagodbe prostora predškolskoj djeci, vrtić smo opremili adekvatnim namještajem, didaktičkom opremom i igračkama. Kako bi se sve naše ideje i planovi realizirali bilo je potrebno mnogo truda, strpljenja no i sredstava. Posebnu zahvalu upućujemo tvrtki Rockwool Adriatic koja je svojom velikodušnom donacijom od 180.000 kuna uvelike pridonijela ispunjenju potreba i očekivanja pićanske djece i njihovih roditelja. Zahvaljujem i ostalim poduzetnicima s područja Općine Pićan koji su prepoznali važnost ovog projekta i svojim donacijama pomogli u njegovu ostvarenju“, naglasio je Ivan Franković, načelnik Općine Pićan.  

„Nama je drago vidjeti da broj djece i mladih raste u općini u kojoj se nalazi naša tvornica. Vjerujemo da smo jednim dijelom za to zaslužni i mi budući da smo prilično veliki poslodavac i zamašnjak gospodarskih aktivnosti i privlačimo puno ljudi. I naši su zaposlenici mladi i dosta njih imaju predškolsku i školsku djecu. Stoga smo izašli u susret i odlučili donirati potrebna sredstva. Naša tvrtka od prvog dana ulaže u kvalitetu života ljudi u našem okruženju“, izjavio je Aleks Fonović, direktor tvornice.

Novi vrtić u Tupljaku neće samo uljepšati živote djece i njihovih roditelja, već će imati i pozitivan ekonomski efekt; zahvaljujući ovoj investiciji otvorit će se i nova radna mjesta te će u vrtiću radi ukupno 14 osoba, a vrtić će pohađati oko 60 djece.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa