Damir Kajin za naš portal objasnio zašto navija za Trumpa

1
Damir Kajin
Damir Kajin

Bivši saborski zastupnik Damir Kajin za naš je portal objasnio zašto na američkim izborima navija za Donalda Trumpa.

"Sutra su izbori u Americi. Zašto bih volio da pobijedi Trump?

1. Za razliku od Obame, Bidena i Hilary koji su destabilizirali cijeli sjever Afrike, Siriju i potaknuli neviđeni migrantski val koji radikalizira i rastače EU (Velika Britanija danas nije članica EU), Trump nije vodio imperijalne ratove, već naprotiv sklapa mirovne sporazume (Srbija Kosovo), a najbitnije da su arapske zemlje počele priznavati Izrael, a ni dečko iz S. Koreje više se ne bahati.

2. Trumpa se optužuje za rasizam, a gotovo svi, izuzev jednog, rasnog nemira desili su se u državama u kojima su demokrati guverneri. Ne treba smetnuti s uma da najrigoroznije mjere prema Afroamerikancima svojedobno je predlagao Biden.

3. Trumpa se optužuje za podizanje zida prema Meksiku, kao da u USA legalno ne može ući svatko, a ne spominje se da je prvih 800 km zida spram Meksiku dao sagraditi demokrat Clinton.

4. Radnička Amerika glasa za Trumpa, a ponajviše u onoj zoni "rđe" koju je nobelovac Obama prepustio uništenju na račun Kine i njihova čelika.

5. Trump je za izbore prikupio 500 milijuna dolara, Biden ravnih milijardu. Tim iznosima treba pridodati i sredstva njihovih stranaka.

 

6. U USA mediji koji su u pravilu produžena ruka demokrata, a iza kojih stoji najmoćniji USA kapital ruše Trumpa, jer smanjuje njihov utjecaj.

7. Točno je da se Trump zalaže da Amerika bude prva, ali zanimljivo je da je izvoz, npr. iz Njemačke u USA povećan za gotovo 20% dok je Trump predsjednik.

8. Kada govorimo o pandemiji koronavirusa, prije dva dana u USA bilo je 91.300 zaraženih, jučer 100.000. Na broj stanovnika USA je tog dana imala 0.027 zaraženih. Hrvatska 0.067 ili dva i pol puta više. Slovenija 0.124 ili skoro 5 puta više zaraženih, a Njemačka danas ima 0.022 zaraženih dnevno.

9. Točno je da je Bidenova, tj. Obamina Amerika izdašno financirala nevladin sektor, što je Trump odlučio prekinuti i ne miješati se u unutrašnje stvari trećih država.

10. Ukida vize USA Hrvatska, dvostruko oporezivanje, pokreće plutajući LNG. Nije puno, ali nije ništa. I konačno, Melanija je "naša" Slovenka, a kada igraju naši s prostora ex. Jugoslavije, osim ako ne igraju protiv Hrvatske, navijam za one koji su mi najbliži", kazao nam je Damir Kajin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa