Bivši nogometaš Istre u Njemačkoj: 'Ovdje je sve zatvoreno'

0
Valentino Stepčić (foto: Robi Selan)
Valentino Stepčić (foto: Robi Selan)

„Ovdje je od ponedjeljka sve zatvoreno, odgođeno je nogometno prvenstvo za sve lige od 4. na niže, nema treninga ni pristupa igralištu. Na mjesec dana zatvoreni su kafići, restorani,  fitnes dvorane i bazeni“, rekao nam je Valentino Stepčić, bivši nogometaš Istre 1961, Rudara, Rijeke i Zagreba, koji nogometni kruh trenutno zarađuje u Njemačkoj.  

Stepčić živi u Stuttgartu, a na početku sezone prešao je u petoligaš Calcio Leinfelden. S obzirom da je prvenstvo privremeno zaustavljeno, nogometaši primaju samo polovicu plaće.

 

Stepčić nam je rekao da su druženja moguća najviše dva kućanstva zajedno te da su maske obavezne i na otvorenom, na mjestima gdje su okuplja više ljudi, a to je u njegovom slučaju cijeli uži centar Stuttgarta.

„Naviknuo sam se na nove mjere, nije mi toliko teško, ali jedva čekam da se sve vrati u normalu. Ovdje su predviđanja da će to bit tek u lipnju iduće godine“, rekao nam je.

Stepčić očekuje da će mu ovo biti posljednja sezona u nogometnoj karijeri. S obzirom da je završio poslovnu školu i usavršio njemački jezik namjera mu je ostati raditi u Stuttgartu, te uz to u Hrvatskoj i Njemačkoj voditi nogometnu školu Step By Step socer, koju je pokrenuo prije godinu dana. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa