Novo kod Matoševića: vinska degustacija za avanturiste (foto)

0

Osim klasične degustacije, u podrumu Vina Matošević, smješten u Krunčićima, odnedavno možete isprobati vrlo osebujan način kušanja vina, objedinjen pod nazivom „Wine Cellar Escape.“ Ova, sve samo ne tipična degustacija, nastala je po uzoru na „escape room“ igre u kojima tim igrača zajednički otkriva tragove, rješava zagonetke i izvršava zadatke u jednoj ili više soba kako bi napredovao i postigao određeni cilj u ograničenom vremenu.

„Željeli smo ponuditi uzbudljiv, avanturistički način kušanja i doživljavanja naših vina, kao i potaknuti goste da nauče nešto o vinu općenito“ rekla je Valentina Babić, koja je ujedno i osmislila ovu atipičnu vinsku turu.

Wine Cellar Escape je zapravo edukativna i zabavna vinska tura koja, kao i ona klasična, započinje obilaskom podruma i upoznavanjem s poviješću vinarije nakon čega igrači dobivaju svoju prvu grupu zadataka. Sudionici će rješavanjem enigmatskih, matematičkih, kriptografskih i ostalih zadataka, morati sakupiti ukupno 3 predmeta kako bi mogli pristupiti četvrtom, ujedno i nagradnom zadatku praktične naravi. Naime u 3 ponuđena vina, pokušat će pogoditi barem jednu aromu kojom se kušano vino odlikuje. Ukoliko zadatak riješe uspješno, slijedi nagrada.

No, to nije jedini zadatak u kojemu će sudionici moći degustirati vina iz podruma. Naime, igrači na samom početku, prije obilaska podruma, dobivaju čašu s vinom. Pogode li o kojoj se sorti radi, dobit će jedan „hint“, odnosno pravo na malu pomoć pri rješavanju zadatka koju će moći iskoristiti bilo kada tijekom igre. Pravo na pomoć dobit će, uključujući kušanje vina, još dva puta u nastavku igre. Zanimljiv, edukativan, no prvenstveno zabavan, ovaj je vinski escape room već oduševio mnoge posjetitelje. Namijenjen je svim dobnim skupinama, a u kombinaciji s kojom buteljom (ili pak, bez nje), savršen je poklon za one najmilije.

Igra je namijenjena za grupe od 2 do 5 osoba. Za sudjelovanje u igri potrebno je najaviti se na broj telefona: 052 448 558 ili na e-mail adresu: office@matosevic.com kako bi domaćini na vrijeme pripremili sve potrebne rekvizite za igru. Stoga, naoružajte se znanjem i povedite svoje prijatelje u pravu vinsku pustolovinu! (Foto: Tea Ritoša)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa