Čarobna vila ljubičastih škura skrila se u srcu Grožnjana

0
Foto: La Boutique Holiday Home
Foto: La Boutique Holiday Home

Za vrijeme preuređenja sve se mijenjalo, no vrt je ostao netaknut. Vlasnica ga je vidjela kao dopunu kuće, pa je željela da izgleda jednako kao i posljednjih 200 godina. Zaista divno!

Sada prava ljepotica, La Boutique je do prije dvije godine bila posve zapuštena. No, njena sadašnja vlasnica Ivana mnogo je godina sanjarila o tome kako će baš u tom mjestu, za koje je obiteljski vezana, jednog dana imati kuću za odmor. Kada je vidjela oglas da se prodaje objekt iz 18. stoljeća, odmah je otišla u razgledavanje i odlučila da je to to.

Znala je da je pred njom puno posla, ali nije se dala time obeshrabriti. Činjenica da kuću mora posve preurediti nije je uplašila, kaže, nego joj je bila vjetar u leđa. Konačno će u tom mjestu moći stvoriti kućicu iz snova, kakvu je oduvijek željela.

- Kupila sam je prije dvije godine, a uređenje je trajalo gotovo čitavo to vrijeme. Problem je bio kako sve što nam je potrebno za uređenje dovesti do kuće. Na kraju smo pronašli jedan mali kombi pa smo se uspjeli mic po mic probiti s njime do kuće. Onda je sav taj namještaj trebalo unijeti unutra. Lako je u prizemlju, ali na prvi i drugi kat dolazi se uskim stubama. Namučili smo se jer smo sve sami radili, no voljeli smo svaku sekundu tog posla - priča Ivana.

Najprije je prostor trebalo arhitektonski preurediti, u čemu je pomogla jedna arhitektica iz Zagreba, a potom se Ivana s obitelji bacila na uređenje. S obzirom na to da je kuća uska, vlasnica je odmah odlučila da joj je potreban namještaj koji će se raditi po mjeri, kako bi maksimalno iskoristila prostor. Tako je i bilo, pa je u prostoru zapravo iskorišten svaki centimetar.

Stil uređenja Ivani se nametnuo sam od sebe, čim je vidjela kako kuća iznutra izgleda, shvatila je da ne smije biti uređena moderno, jer joj taj stil neće odgovarati, već pomalo starinski. Kamen i drvo bili su glavni elementi uređenja, a jasno je da je ta odluka bila pun pogodak. No, unatoč starinskom štihu, Ivana je znala kako kuća mora biti opremljena svim tekovinama 21. stoljeća koje su nužne za ugodan boravak turista. Tako ona ima klimu, internet, dvije televizije, perilicu posuđa...

- Zanimljivo je kako smo mnoge stvari koje se sada nalaze u kući kupili godinama prije, jer smo znali da će se kad-tad ukazati prilika da ga za nešto iskoristimo. Tako smo, recimo, posuđe i tanjure kupili prije tri godine na jednom sajmu antikviteta. Po fotelje smo išli u antikvarijat u Trstu... Zapravo smo svaki put kad bismo naišli na nešto zanimljivo, to i kupili, a onda spremili - prisjeća se Ivana.

Dodaje i da je u uređenju pazila na apsolutno svaki detalj i bila joj je želja stvoriti prostor koji će biti ugodan, ali bogat detaljima. I to ne bilo kakvim detaljima, nije željela nešto kupljeno na brzinu u lokalnom dućanu - željela je da svaki komad u njenoj kući ima bogatu povijest, koju će gost itekako osjetiti i znati cijeniti, više na Jutarnji.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA