Ferić u sklopu konferencije otvorio izložbu Pula grad prijatelj škovaca

0
Danijel Ferić na konferenciji za novinare
Danijel Ferić na konferenciji za novinare

Neobična press konferencija u prostorijama SDP Pule koju je ''moderirao', gradski vijećnik SDP-a, Danijel Ferić održana je 22. listopada. U sklopu press konferencije otvorena je i svečana izložba pod nazivom ''Pula - grad prijatelj škovaca". Točno u 11 sati Danijel Ferić otvorio je izložbu i pritom odradio prigodno fotografiranje bacanja otpada u kantu za smeće.

Ova izložba je nažalost retrospektiva nerada i nebrige na području Pule od strane vladajućih koji vode Pulu. Aleksandar Matić u jednom dnevnom tisku dobio je opširan prostor gdje je navodno komentirao našu dopunu dnevnog reda koju smo tražili, sada već održane sjednice Gradskog vijeća Pule. Kažem navodno jer u naslovu spominje našu dopunu, a kada pogledamo što je napričao uopće nema veze s našom dopunom i traženjem da se Metis preseli na odgovarajuću lokaciju“, rekao je Ferić. Dodao je da je Matić pobrkao materiju jer izgradnja reciklažnih dvorišta nema veze s temom preseljenja Metisa, ali je pokazatelj koliko ustvari brine o tom problemu kada svjesno laže ljude da se nešto poduzima, a godinu dana nisu odgovorili potpisnicima peticije i zahtjeva za preseljenje.

„Godišnje se troši oko 1,5 milijuna kuna na peglanje imidža Gradske uprave kroz 'naknade za informiranje', a onda godinu dana nitko se ne udostoji poslati niti pisani odgovor ljudima koji žive u blizini Metisa", nastavio je Ferić.

"Ali da ne bude sve o Aleksandru Matiću i njegovom neradu te ne znanju, moram istaknuti kako sam ostao frapiran kada sam na sjednici Gradskog vijeća Pule čuo pročelnicu Ingrid Bulian kako s ponosom priča o provedenim projektima čišćenja, a pritom posebno ističe Labinsku ulicu gdje je postavljena i tabela projekta 'DIVA' kako je područje očišćeno i pod video nadzorom. Moja frapiranost uzrokovana je time što sam osobno prijavio devetnaest punktova smeća na potezu od četiristo metara u toj ulici koji i dalje nisu očišćeni, a jučer smo imali prilike slušati kako je sve bajno i krasno?!“, upitao je Ferić.

Objasnio je da je to razloga što su danas organizirali izložbu edukativno humanitarnog karaktera s ciljem osvješćivanja Gradske uprave Grada Pule o nužnosti poduzimanja hitnih mjera čišćenja.

„Pritom pozivamo sve koji mogu da uplate koju kunu na žiro – račun Grada Pule s opisom plaćanja: 'Čista budućnost Pule je u čistoj sadašnjosti'. Ako u proračunu ima više od milijun kuna za čišćenje područja koje je pod koncesijom gospodina Končara, mislim na područje Katarina – Monumenti, onda valjda ima novca i da se očisti okoliš stanovnika koji i pune taj isti proračun“, zaključio je Ferić svoje izlaganje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa