Na listi najboljih bistroa tri istarska: nalaze se u Poreču, Rovinju i Puli

0
Porečki Spinnaker (foto: Kult plave kamenice)
Porečki Spinnaker (foto: Kult plave kamenice)

Portal Kult plave kamenice napravio je selekciju od deset najboljih hrvatskih bistroa. Na listi su se našla i tri istarske. Na šestom mjestu je Vodnjanka iz Pule.

"Ova kultna pulska gostionica vratila se u fokus javnosti pošto je ovog ljeta Gordon Ramsey u Vodnjanki pojeo pečenog šaraga, pa se sav zadovoljan fotografirao s vlasnikom. Vodnjanka priprema srčana tradicijska jela (brudeti, buzare, salate od hobotnica ili sipica) s gastronomskim pomakom", piše Plavakamenica.hr.

Na sedmom je mjestu porečki Spinnaker. "Spinnaker, restoran s dva chefa, dobar je primjer gastronomskog bistroa. Spinnaker ne koristi živu divlju ribu ni žive velike rakove, nego umjerene sastojke, ali njegovi chefovi od tih sastojaka pripremaju zaista jako ukusna, lijepo prezentirana i tehnički besprijekorna jela. Vinska karta vjerojatno je najbolja u Poreču", piše portal. Odmah iza njega, na osmom je mjestu Rio iz Rovinja.

"Prema Riu smo posve subjektivni, jer nam je ondje uvijek lijepo, nikad nismo loše jeli i jer, dakle, ponavljamo po n ti put, Rio ima daleko najboljeg konobara u Rovinju i šire. U Riu uglavnom naručujemo kamenice i tartar od tune, a ovog smo ljeta pojeli zaista izvrstan tunin steak", piše Plavakamenica.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa