Ana Pernić iz Buzeta nova predsjednica Kluba žena IDS-a

0
Ana Pernić
Ana Pernić

Ana Pernić, zamjenica gradonačelnika Buzeta, nova je predsjednica Kluba žena IDS-a. Izabrana je na 10. Saboru Kluba žena IDS-DDI, održanom 17. listopada u Pazinu.

Na Saboru je izabran i novi saziv predsjedništva Kluba žena u kojem su: Elena Puh Belci i Barbara Vežnaver Antonac – potpredsjednice, te članice Sandra Čakić Kuhar, Vedrana Gregorović Hrvatin, Tajana Masovčić, Federika Mohorović Čekada, Christina Quarantotto i Tamara Žgrablić Širol. Nova glavna tajnica je Iva Burić-Bučaj.

S lijeva: Vedrana Gregorović Hrvatin (Buzeština), Iva Burić Bučaj (Puljština), Elena Puh Belci (Puljština), Ana Pernić (Buzeština), Barbara Vežnaver Antonac (Bujština), Sandra Ćakić Kuhar (Poreština), Federika Mohorović Čekada (Labinština), Tamara Žgrablić Širol (Pazinština) i Christina Quarantotto (Rovinjština)

Novoizabrana predsjednica Ana Pernić, uz zahvalu na podršci, istaknula je kako će Klub žena nastaviti sa aktivnostima uključivanja i prepoznatljivosti žena u politici IDS-a.

- Fokus će biti na kreiranju i implementiranju javnih politika koje se prvenstveno odnose na kvalitetniji život žena u našoj sredini, kazala je tom prigodom Pernić dodajući da će „Klub žena predložiti Klubu mladih niz aktivnosti kako bi mlade žene članice Kluba mladih postepeno uključivali u rad Kluba žena te motivirali ih za daljnje aktivno bavljenje politikom.“

Posebno je čestitala dosadašnjoj predsjednici Sandri Ćakić Kuhar te svima koji su dosad sudjelovali u radu Kluba žena IDS-a na ogromnom doprinosu.  

- Klub žena IDS-a profilirao se kao organizacija koja predstavlja puno više od interesnog zastupanja. Predano radimo na sudjelovanju žena u svim područjima društvenog, političkog i gospodarskog života, na tome koliko su žene aktivne i ravnopravne sudionice u različitim javnim područjima te na poboljšanju položaja nas žena u obitelji i socijalnom okruženju. Možemo biti ponosne što su rezultati iz godine u godinu vidljiviji!, poručila je Ćakić Kuhar naglasivši da:

- Naša je regija najrazvijenija u Hrvatskoj i zbog toga što je položaj žena u Istri daleko bolji od ostatka Hrvatske, iako naravno ima i tu puno prostora za poboljšanje. Smatram da je uspjeh svake zajednice mjerljiv upravo kroz uključenost i ravnopravnost žena u svim njezinim aspektima!

Saboru su nazočili i gosti: potpredsjednici IDS-a Katarina Nemet, Valter Flego i Renato Krulčić, glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza, predsjednik IDS-a Pazinštine Emil Daus, predsjednik gradske podružnice IDS Pazin Davor Sloković, te predsjednik Kluba mladih IDS-a i saborski zastupnik Marin Lerotić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa