Grad Umag pokrenuo Program kreditiranja poduzetnika

0
Umag
Umag

U jednoj od svakako najizazovnijih godina za sve građane Umaga, a posebice poduzetnike, Grad Umag je u suradnji s Istarskom Razvojnom Agencijom (IDA), Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) te drugim poslovnim bankama, pokrenuo izrazito zanimljiv i poticajni Program kreditiranja poduzetnika.

Naime, radi povoljnijeg financiranja sektora malog gospodarstva, u svrhu unapređenja poslovnih aktivnosti, poticanja konkurentnosti, zadržavanja ili povećanja zaposlenosti i ukupnog razvoja malog i srednjeg gospodarstva, gradonačelnik Grada Umaga donio je Program kreditiranja poduzetnika „Poduzetnik Grad Umag-Umago 2020.“ čiji je glavni i temeljni cilj, uz dodjelu potpora male vrijednosti kroz subvenciju dijela ugovorne kamate, osiguranje kredita za umaške poduzetnike uz nižu kamatnu stopu.

Program kreditiranja obuhvaća dvije mjere:  Mjera 1 - Krediti za malo i srednje poduzetništvo te Mjera 2 - Krediti za mlade, poduzetnike početnike i žene poduzetnice (u suradnji s HBOR-om), a ukupni kreditni potencijal Grada Umaga iznosi 25.000.000 kuna, do iskorištenja istoga.

Korisnici kredita, koji kredit po ovom Programu mogu koristiti samo jednom, mogu biti subjekti malog gospodarstva registrirani u Hrvatskoj, u većinskom privatnom vlasništvu, koji ulažu na području Umaga (prvenstveno na području industrijske zone Ungarija), bez obzira na sjedište i prebivalište i to: mala i srednja trgovačka društva, aktivni obrti, zadruge i profitne ustanove.

„Želja je aktivno pomoći našim gospodarstvenicima u ovom kriznom razdoblju, stoga će Grad Umag subvencionirati kamatu na odobrene poduzetničke kredite od 1,25% kada su u pitanju nove investicije u industrijskoj zoni Ungarija te 1% na redovnu kamatu za kredite usmjerene na ostale investicije na području grada Umaga“ objasnio je Bassanese te dodao kako će „Grad Umag subvencionirati i kamatu na odobrene poduzetničke kredite temeljem programa HBOR-a za Poduzetništvo mladih, žena i početnika. Kamata će se subvencionirati za vrijeme korištenja, počeka i otplate kredita s 1 postotnim poenom.“

Ovakvim mjerama Grad Umag direktno utječe na gospodarstvo te konkretnim mjerama pomaže lokalnim privrednicima. Cilj Programa jest sugrađanima ponajprije pomoći u ovim teškim trenucima uzrokovanim širenjem pandemije, ali ujedno i omogućiti konkurentnost, poticati održivost ideja i projekata te stvoriti uvjete za dugoročno obavljanje djelatnosti u Umagu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA