Bakalar Run za klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula

0

Mjesec borbe protiv raka dojke koji se obilježava tijekom cijelog listopada, Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula ove godine obilježava pod sloganom "Ne 'ću ben', hodi zajno!". Gea Pula tijekom listopada nastavlja s aktivnostima kojima nastoji ukazati na važnost preventivnih pregleda i samopregleda dojki kako bi se visoka smrtnost od raka dojke koja je najčešće posljedica otkrivanja bolesti u poodmaklom stadiju, smanjila. Smrt gotovo pedeset žena koje svake godine samo u Istri izgube život od ove opake bolesti govori više od tisuću riječi.
 
Kako smo najavili uoči Ružičastog mjeseca s obzirom da se tradicionalnu utrku „Pregledom do osmijeha“ nismo usudile organizirati kako smo i same ranjiva skupina, tijekom cijelog listopada provodimo aktivnosti kako bi što više žena osvijestilo o ovom javnozdravstvenom problemu. Da dobrih ljudi u našoj zajednici ima jako puno, pokazuje i inicijativa  proizvođača bakalara Alden i organizatora manifestacije Teći  Isti Piti koji su zajedničkim snagama odlučili organizirati BAKALARun sa humanitarnim predznakom za Klub Gea Pula.  
 
Oni su osmislili utrku koja će se održati 25. listopada u 10 sati u Baderni, a natjecatelji će moći sudjelovati na utrkama duljine 6 ili 12 km. Kotizacija u iznosu od 30 kn uplaćuje se na humanitarni račun Kluba Gea Pula „Pregledom do osmijeha“IBAN: HR1024070001500011171 otvoren u OTP banci. Svi sudionici utrke na dan utrke, u nedjelju između 8.30 i 9.30 sati dobit će poklon paket domaćina Alden (majica i bakalar), dok će za prvih 70 uplaćenih kotizacija Klub Gea Pula osigurati dodatnu majicu s porukom “Ne 'ću ben', hodi zajno!”. Pozivaju se svi zainteresirani da se na utrku prijave putem Internet ili Facebook stranice Teci  Isti Piti i uplate 30 kn što prije kako bi osigurali majice s porukom, ali i bili sigurni da će trčati budući je sukladno preporukama Stožera dozvoljeno sudjelovanje isključivo 90 sudionika ukupno u obje utrke.  Sve informacije o utrci potražite na www.bakalar.pula.run i www.facebook.com/teciistipiti ili pozivom na telefon 099 74 564 73.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA