Ministar zdravlja Ostojić potvrdio potporu izgradnji nove bolnice u Puli

0
Ministar zdravlja Rajko Ostojić
Ministar zdravlja Rajko Ostojić

Ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić primio je 24. siječnja Istarske županije, Grada Pule i Opće bolnice Pula u sastavu načelnik županijske uprave Valerio Drandić, gradonačelnik Pule Boris Miletić i ravnatelj Opće bolnice Pula prim.mr. Lems Jerin.

Na navedenom sastanku raspravljalo se o budućoj sanaciji Opće bolnice Pula i projektu izgradnje nove Opće bolnice u Puli. Glede sanacije Opće bolnice Pula zaključeno je da će sanacijsko vijeće Opće bolnice Pula kroz svoj rad koji će trajati 12 mjeseci te potom još 2 godine do vraćanja upravljačkih prava Istarske županije objektivno sagledati uzroke akumuliranja gubitaka u poslovanju te na osnovu tih činjenica sagledati adekvatnost postojećeg limita koji je propisan od strane HZZO-a.

U procesu sanacije i sagledavanja zdravstvenog limita morat će se i sagledati objektivna okolnost poslovanja Opće bolnice Pula na dvije lokacije. Također, ministar zdravlja Rajko Ostojić naglasio je regionalni značaj Opće bolnice Pula i njezinu geografsku poziciju i udaljenost od drugih općih bolnica i kliničkih bolničkih centara, te stoga ne bi trebalo biti bojazni da će u procesu sanacije doći do ukidanja pojedinih odjela ili djelatnosti.

Druga tema razgovora bio je projekt izgradnje nove Opće bolnice u Puli. Ministar zdravlja još jednom je potvrdio svoju punu potporu tom projektu, a sve u cilju podizanja zdravstvenog standarda u Istarskoj županiji i racionalizaciji budućeg poslovanja Opće bolnice Pula na jednoj lokaciji.

Izdavanje jamstva za izgradnju nove Opće bolnice u Puli u iznosu od 300 milijuna kuna, za što je prihvaćena najpovoljnija ponuda kreditnih sredstava Erste banke, u zakonskoj je proceduri te se očekuje skoro potvrđivanje istog od strane Vlade Republike Hrvatske. Također uskoro će se uputiti u zakonom propisanu proceduru izdavanje jamstva za preostalih 300 milijuna kuna koja su osigurana od strane HBOR-a.

Budući da je svih ovih godina projekt izgradnje nove Opće bolnice u Puli u najvećoj mjeri bio koordiniran od strane Istarske županije i Grada Pule, ministar zdravlja Rajko Ostojić pozitivno se izrazio o potrebi sudjelovanja navedenih subjekata u procesu izgradnje nove Opće bolnice u Puli i sutrašnjeg opremanja iste posebice računajući na potrebu i mogućnost korištenja sredstava fondova Europske unije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa