Puljanin u Njemačkoj: 'Posla ima koliko ti srce želi'

0
Alberto Stanić (foto: 24sata/Facebook)
Alberto Stanić (foto: 24sata/Facebook)

Puljanin Alberto Stanić (35) već tri i pol godine živi i radi u Njemačkoj. Otišao je kao i mnogi, u potragu za boljim životom. Tamo ga je zatekla pandemija korona virusa, a zbog rastućeg broja novozaraženih i nove strože mjere, među kojima je i preporuka Angele Merkel da se jesenski odmori provedu u Njemačkoj ili pak na područjima Europe s niskim epidemiološkim rizikom, piše 24sata.

- U gradu gdje živim te u bližoj okolici je oko 3000 Hrvata. Živim u regiji Baden Württemberg, kraj Stuttgarta. Radim kao mesar i živim tu već tri i pol godine i zadovoljan sam. Ne planiram se još vratiti u Hrvatsku i iskreno, nije mi žao što sam otišao. Nijemci se generalno gledajući ne boje korona virusa. Ne boje se niti Hrvati koje ovdje žive, možda tek pojedinci. Međutim, ovdje se doista svi apsolutno pridržavaju svih pravila koja su u tom trenutku na snazi - ispričao nam je Alberto i dodao da se nose maske, svi se drže razmaka, a sredstva za dezinfekciju su na svakom koraku. Kaže i da su ljudi već navikli na stalna upozorenja. Smatra da većeg "lockdowna" u Njemačkoj neće biti, kao niti zatvaranja granica.

- Već se govori da godišnje odmore planiramo iskoristiti u Njemačkoj i da ne idemo u druge zemlje, a ako se pak ide, da to bude odlazak u Italiju, što me zaista čudi. Ono što vidim iz prve ruke je da nikome ništa nije više novo i strano što se tiče donošenja mjera. Također, i oni koji su ostali bez posla zbog Covida-19, polako se vraćaju na svoje poslove. Posla ima koliko ti srce želi, a i radnika se traži na svakom koraku - objasnio je Puljanin s njemačkom adresom za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa