Dvije besplatne radionice u Poduzetničkom inkubatoru

0
Poduzetnički inkubator
Poduzetnički inkubator

Porečki Poduzetnički inkubator uključio se u međunarodnu inicijativu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja (ETOR). Ovogodišnji ETOR ponovno se fokusira na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Također, inicijativa pruža platformu svima u Hrvatskoj koji već rade na promociji i provedbi ciljeva, ali i svima ostalima koji žele postati aktivniji i živjeti održiviji život. Stoga će se Poreču će se održati dvije aktivnosti:

1. „Održivi razvoj za poljoprivrednike“ – prezentacija natječaja iz područja održivog razvoja 1. listopada Dom obrtnika Poreč, 17 sati. Prezentaciju će održati tvrtka Key consulting d.o.o., konzultantska tvrtka specijalizirana za savjetovanje u području europskih fondova i nacionalnih potpora, poslovnog savjetovanja, planiranja i upravljanja te savjetovanja u svezi s financiranjem. Prezentacija je namijenjena svim zainteresiranima, a posebice obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima registriranima za poljoprivrednu djelatnost, trgovačkim društvima za poljoprivrednu djelatnost, fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika.

2. „Održivi razvoj u upravljanju obiteljskim smještajem“, 7. listopada Dom obrtnika Poreč, 13 sati.  Akademija za poduzetništvo, Pučko otvoreno učilište Varaždin, Lana Velimirović Vukalović i Nikolina Novinić. Kroz edukaciju će se obraditi 3 edukacijska modula:
1. Prava i obaveze privatnih iznajmljivača
a. porez na iznajmljivanje
b. plaćanje boravišne pristojbe i turističke članarine
c. porez na iznajmljivanje preko Bookinga- PDV identifikacijski broj
d. pisanje računa
e. popunjavanje knjige prometa
f. osiguranje gostiju i objekta
g. isticanje cjenika, knjige za podnošenje prigovora i kućnog reda

2. Trendovi u turizmu
a. storytelling
b. suradnja među dionicima u destinaciji 
c. pet friendly smještajni objekti
d. održivi turizam

3. Osnove digitalnog marketinga u turizmu
a. vodič za oglašavanje i brandiranje smještajnih objekata (kanali za oglašavanje, upravljanje društvenim mrežama, Google My Business, komunikacija s gostima, autentičnost komunikacije kod oglašavanja )
b. uloga fotografije kod oglašavanja (prezentacijska fotografija, content fotografija ).
Živimo u vrlo neizvjesnim vremenima. Odgovorno poslovanje u turizmu nije samo trend koji treba slijediti, već nam je i moralna obaveza. Kreiranje iznajmljivačke priče na kvalitetnim temeljima, u simbiozi s lokalnom zajednicom i poštujući destinaciju unutar koje se razvija, mora biti imperativ svih daljnjih ulaganja u turizam. Kroz edukaciju će se obraditi osnovna znanja koja su vam potrebna da biste postali uspješniji iznajmljivači ili se kvalitetnije pripremili za početak svoje održive turističke priče.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa