Buzetski HNS osnovao dva nova ogranka

0
Buzetski HNS započeo je s osnivanjen svojih Ogranaka s ciljem pokrivanja svih mjesnih odobra
Buzetski HNS započeo je s osnivanjen svojih Ogranaka s ciljem pokrivanja svih mjesnih odobra

Nepostojanje komunikacije između Mjesnih odbora i građana, netransparentan rad Mjesnih odbora i neodrživost trenutno stanje", zajednički je zaključak trojice predsjednika Ogranaka buzetskog HNS-a. Naime, buzetski HNS započeo je s osnivanjem svojih Ogranaka s ciljem da se pokriju svi Mjesni odbori na Buzeštini. Tako su na nedavnim Osnivačkim skupštinama osnovana dva nova ogranka, Buzet-Stari grad i Vrh, te je izabrano novo vodstvo postojećeg Ogranka Štrped.

Tako je za predsjednika Ogranka Buzet-Stari Grad izabran Nermin Ibrahimović, za potpredsjednika Sanel Tadić te za tajnika Jasmin Sprečo. Predsjednik HNS-a Ogranka Buzet-Stari Grad, kao glavne probleme koje muče stanovnike starog grada, istaknuo je problem s parkiralištem i regulacijom prometa, nemar Grada Buzeta prema svojoj imovini koja stoji prazna i neiskorištena, a može se staviti u funkciju oživljavanja grada.

Posljednji primjer zamjene javne rasvjete u starom gradu govori na koji način se Grad Buzet odnosi prema stanovnicima, naveo je Ibrahimović dodajući kako vlasnici zgrada nisu obaviješteni o planiranim radovima, niti se od njih tražila suglasnost za promjenu lokacije pojedinog rasvjetnog tijela, čime su se nagrdile fasade te se postavlja pitanje tko će snositi troškove sanacije i postoji li bolje rješenje?

Na Osnivačkoj skupštini za predsjednika Ogranka Vrh izabran je Sebastijan Glavić, za potpredsjednicu Vanja Fabijančić , a funkciju tajnika obnašat će Armando Fabijančić. Predsjednik HNS-a Ogranka Vrh, istaknuo je da potrebno izgraditi stajalište i čekaonicu za autobus kako bi djeca imala zaklon od vremenskih neprilika, mjesno parkiralište, zaobilaznicu Marčenegle da kamioni mogli nesmetano prometovati, te završetak uređenja Doma na Vrhu kako bi mogao biti u funkciji i na upotrebu mještanima.

HNS Ogranak Štrped je na jučer održanoj Skupštini izabrao novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Tomislav Jakac, za potpredsjednika Danijel Katarinčić te za tajnicu Jasna Stanković.

Predsjednik HNS-a Ogranka Štrped, istaknuo je da treba pronaći rješenje za probleme i štetu koje divlje svinje čine na poljima mještana. Kao druge probleme ističe proširenje Županijske ceste Mažinjica-Žonti-izlaz na cestu D44, nedostatak Interneta i GSM signala na tom području, te čudna odluka Grada Buzeta o slobodnoj prodaji grobnih mjesta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa