Ids

Ukidanje policijskih postaja udar je na kvalitetu života i sigurnost državne granice

0
Buzet
Buzet

IDS se oštro protivi najavi Ministarstva unutarnjih poslova RH o ukidanju policijskih postaja u Buzetu i Bujama, koje bi u tom slučaju postale tek ispostave pod nadležnošću policijskih postaja susjednih gradova, Pazina i Umaga, stoji u priopćenju IDS-a od 17. rujna. .

„Pod navodnom racionalizacijom državnog aparata, građanima se pokušava podvaliti odluka koja će u konačnici srozati standarde građana onih gradova i općina na koje se ta odluka odnosi. Svi u Istri znaju što je donijela navodna „racionalizacija“ elektrodistribucijskih tvrtki, zavoda za mirovinsko, za zdravstveno, dijela policije i sudstva, koje su se iz Istre preselile u Rijeku. Građani Istre sada danima čekaju na uslugu koju su prije navodne racionalizacije dobivali u puno kraćem vremenu.

Rezultat je uvijek isti: pogoršava se kvaliteta usluga, a troškovi države se ne smanjuju. Istarski gradovi, poput Buzeta i Buja, trude se s vrlo ograničenim sredstvima, koja se od reforme do reforme smanjuju, graditi perspektivne sredine, nuditi što više usluga svojim sugrađanima i stvoriti sigurno okruženje. Taj će standard jednom svojom odlukom država dovesti u pitanje.

Na kraju, naglašavamo kako policijske postaje Buzet i Buje pokrivaju cijelu kopnenu državnu granicu Istarske županije. U ključnim trenucima kada članice Europske unije pojačavaju nadzor nad svojim granicama, u Hrvatskoj se donosi odluka kojom se dovodi u pitanje sigurnost ne samo navedenih jedinica lokalne samouprave, već čitave Istarske županije, a time i Hrvatske!“, završava priopćenje IDS-a.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA