pula

Pulska policija kontrolirala parking za invalide

0
Foto arhiva (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Foto arhiva (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometna policije Pula je 10. rujna od 10 do 13 sati na području Pule provela preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom''. Prometna akcija provedena je u suradnji s  predstavnicima Udruge parapregličara i tetraplegičara Istarske županije, Pulaparkingom i prometnim redarstvom Grada Pule.

Tijekom provođenja prometne akcije izvršen je nadzor svih parkirališnih mjesta ispred trgovačkih centara, a utvrđeno je osam prekršaja: pet prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestu za invalide, jedna zlouporaba znaka pristupačnosti zbog isteka, jedno parkiranje na nogostupu kojim se ometa parkiranje osobama s invaliditetom, jedno nepropisno parkiranje kojim se ometa nesmetano odvijanje prometa. Osim toga, prometni redari utvrdili su jedan prekršaj nepropisnog parkiranja na nogostupu kojim se ometa kretanje osoba  sa invaliditetom u Mutilskoj ulici  u Puli. Ukupno su paukom premještena četiri vozila zatečenih u prekršaju.

Postaja prometne policije Pula-Pola će i nadalje provoditi  preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu. Policijska uprava istarska još jednom podsjeća vozače da ne parkiraju na mjestima koja su rezervirana za parkiranje osoba za invaliditetom te da poštuju prometne propise i vode računa o sigurnosti svojih sugrađana s invaliditetom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa