Memoari Damira Kajina bili bi politički bestseler

0
Nenad Čakić, Eleonora Matković i Damir Kajin u Buzetu
Nenad Čakić, Eleonora Matković i Damir Kajin u Buzetu

Iako je u mirovini, a zlobnici će reći i u političkoj mirovini, Damir Kajin je uvijek zahtjevan sugovornik i druženje s njim u njegovom Buzetu za novinare željnih novih informacija i pikanterija s Poluotoka uvijek je zanimljivo. Kajin je bio aktivni sudionik nekih od najvažnijih političkih procesa i događaja u Hrvatskoj od 1990. do danas, pa bi knjiga njegovih memoara bila vrlo atraktivno štivo. Treba ga samo nagovoriti da ju počne pisati ili bolje reći pripovijedati nekome tko će to zapisati.

Detalji poput onog da je Franjo Tuđman na jednom prijemu na Pantovčaku pred svima pohvalio i podržao njegov antifašizam ili da su on i Dino Debeljuh, na zamolbu Ivice Račana, osobno iscrtavali granicu između Hrvatske i Slovenije sigurno bi našli svoje mjesto u memoarima Damira Kajina.

Mnogi u Istri i Hrvatskoj bi se uznemirili na samu ideju da Kajin počne pisati svoje političke memoare, njih 50-ak od straha bi otišli na bolovanje na vijest da je knjiga gotova, a još dok bi tiskarski strojevi tiskali prve arke, barem desetorica bi pobjegla na višetjedno stručno putovanje u inozemstvo. (Eleonora Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa