U INK-u održana Krunidba Istra Inspirita

0
(Foto: Martin Čotar)
(Foto: Martin Čotar)

U prepunom Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u subotu 19. siječnja, održana je Krunidba Istra Inspirita. U sklopu Krunidbe predstavljeno je najbolje iz programa Istra Inspirita – Mitskih bića iz Pule, Crispa iz Medulina, Vještice Mare iz Svetvinčenta, Iustitiae iz Poreča, Svjetionika ljubavi iz Savudrije, Rudarske republike iz Labina, Buzeta po starinski iz Buzeta, Spacia iz Rovinja i Jules Verne: Bijega iz kaštela iz Pazina.

Svi Inspiriti su okrunjeni te je po glasovima publike svaki od Inspirita okrunjen: Crispo kao najteatralniji,  Jules Verne: Bijeg iz kaštela kao najsofisticiraniji, Mitska bića kao najmaštovitiji,  Buzet po starinski kao najtradicionalniji, Vještica Mare kao najdramatičniji, Labinska republika kao najemotivniji, Spacio kao  najautentičniji,  Svjetionik ljubavi kao  najromantičniji, te Iustitia kao najdinamičniji doživljaj.

Osim predstavnika i izvođača svih devet Inspirita koji su svojim izvedbama upriličili bogatu svečanost, događaju su prisustvovali predstavnici Istarske županije, Istarske razvojne turističke agencije, Turističke zajednice Istarske županije, Hrvatske turističke zajednice, predstavnici istarskih gradova i općina, predstavnici sponzora ovog projekta, partnera - turističkih agencija i hotelijera, te studenata Sveučilišta Jurja Dobrile.

U kazališnoj galeriji Vincent iz Kastva otvorena je izložba fotografija sa svih događanja, a čiji su autori: Hassan Abdelghani, Martin Čotar,  Duško Marušić Čiči i Goran Šebelić. Program je završen after partyjem u pulskom kafiću P-14 gdje se uživalo uz Inspirit video klipove i tortu.

Podsjećamo, iza organizatora su sveukupno 24 manifestacije koje su započele u lipnju Jules Verneovim bijegom iz pazinskog kaštela, a završile 28. rujna na ulicama starogradske jezgre Poreča. Devet različitih kulturno, povijesno i gastro doživljaja, oživjeli su autentične lokacije u Istri i prikazali ih na potpuno drugačiji način. Istarski kašteli, rimske vile, starogradske jezgre, muzeji, pa čak i rudnik u Raši, pretvoreni su u pozornicu  te su uz vrhunsku režiju, scenografiju, kostime i glazbu, uspjeli dočarati trenutke istarske mistične povijesti. Za potpuni doživljaj, uz glazbu i ples određenih povijesnih razdoblja, kušana su i prigodna jela, primjerice rimska gozba, ribarski meni, romantični doručak, rudarska marenda, renesansna gozba, večera Julesa Vernea…

Već u svojoj premijernoj godini, Istra Inspirit stvorio je kompletan brand koji uključuje i vlastite autentične suvenire koji su se mogli kupiti na svakom Inspirit doživljaju. Uz konstantan angažman voditelja projekta, organizacijske ekipe, prodajnog i call centra, program uključuje u produkciju 40 profesionalnih glumaca, 80 statista, redatelja, dramaturga, kao i 10 predstavnika tehničkog osoblja, te studente pulskog sveučilišta, smjer kulture i turizma. Internet stranica Istra Inspirita, www.istrainspirit.hr, prevedena je na 6 jezika, a inovaciju na ovom području predstavlja on line kupovina ulaznica za doživljaje. Datumi za Inspirit doživljaje u 2013. godini dostupni su na Inspirit web stranici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa