Na izbore u Vodnjanu izlazi i Građanska inicijativa zaSLUŽITI

0
Marina Banković, Denis Sgagliardi, Bernardina Hlevnjak Pastrovichio i Marko Šarić
Marina Banković, Denis Sgagliardi, Bernardina Hlevnjak Pastrovichio i Marko Šarić

Pod motom „Krenimo iz Vodnjana, promjenimo Hrvatsku!“ u Vodnjanu se okupila Građanska inicijativa zaSLUŽITI  – PER SERVIRE e meritare. Na prvom predstavljanju javnosti članovi Inicijative Marina Banković, Denis Sgagliardi, Bernardina Hlevnjak Pastrovichio i Marko Šarić naglasili su da im je misija „stvoriti jednake mogućnosti za sve građane vodeći se načelom supsidijarnosti, intervenirati na smanjenje nezaposlenosti, te postati primjer dobre prakse u upravljanju gradom i provoditi politiku pravedne raspodjele javnih dobara i resursa.“

Ciljevi su im stvoriti jednake mogućnosti za sve, poboljšati komunikaciju s građanima te ih uključiti u procese donošenja odluka, poticati cjeloživotno obrazovanje i tolerantnost među građanima, poticati gospodarski sektor i novo zapošljavanje te stvaranje održive energetske politike i postati primjer dobre prakse u upravljanju gradom.

„Nakon nekoliko mjeseci djelovanja i analiziranja dostupnih dokumenata Gradskoga vijeća Vodnjana i razgovora s velikim brojem građana došli smo do zaključka da je situacija u Gradu alarmantna kao i u  ostatku Republike Hrvatske. Smatramo da je ekonomska kriza preveliki izazov za aktualnu vladajuću opciju u Vodnjanu što nam dokazuju konstantni rebalansi proračuna u proteklih nekoliko godina, jedan do dva godišnje, te da se vrlo često ista koristi za opravdanje neuspjeha. Zbog navedenih rebalansa stvaraju se poteškoće u radu svih korisnika proračunskih sredstava i na taj način je društveni život naših građana sveden na jako nizak nivo. Svjesni smo da je ekonomska kriza teška i da je teško ostvariti planirane proračune jer je mnogo tvrtki propalo a i veliki je broj građana nezaposlen, ali smatramo da se po tom pitanju može raditi bolje te da smo sposobni postići zaokret u upravljanju politikama i napredak u ekonomskom, socijalnom i kulturnom aspektu. Iz tih razlogasmo donijeli odluku da ćemo se angažirati na predstojećim lokalnim izborima na način da ulazimo u izborno natjecanje tako što ćemo oformiti gradsku listu te imati kandidata za gradonačelnika i njegovog zamjenika“, rekli su članovi Građanske inicijative zaSLUŽITI na konferenciji za medije održanoj 19. siječnja u Vodnjanu.

Članovi Inicijative pozvali su sve građane s područja Grada Vodnjana, bez obzira na spol, dob, religijsku i nacionalnu manjinu, od Krnjalože do Galižane i od Fondola do Kacane tj. od najzapadnijeg do istočnog i od južnog do sjevernog djela Vodnjanštine, da im se pridruže „kako bi zajedničkim snagama izgradili i kreirali zajednicu u kojoj ljudske vrijednosti, poput ravnopravnosti, pravednosti, jednakosti i tolerancije budu temelj izgradnje nove politike kojom će se upravljati gradom“. 

„Pozivamo i ostale građane koji nemaju vremena ili ambicija za bavljenjem politikom da nam se obrate sa svojim idejama, da nas zaustave na cesti te da popričaju s nama o onome što misle da su gorući problemi i da ponude moguća rješenja istih ako ih imaju. Građani i građanke mogu nam se obratiti na broj mobitela 099 656 5468 od ponedjeljka do petka u vremenu između 16.00 i 20.00 sati ilie-mailom zasluzitipsm@gmail.com, putem facebook stranice http://www.facebook.com/zaSLUZITIPERSERVIREeMeritarete osobno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa