Reagiranje: Zastava UHDDR-a nije ustaška zastava

0

„Na portalu Istarski.hr u ponedjeljak 14. siječnja 2013. godine objavljen je tekst Nenada Čakića pod naslovom „'Ljevičar' Langer svirao s ustaškom zastavom na bini“. U tekstu se ne spominje Udruga hrvatskih dragovoljaca niti se piše o njoj, međutim, uz tekst je objavljena fotografija koju je spomenuti novinar prokomentirao tekstom: „Na crno-bijeloj fotki nepoznatog autora snimljenoj na koncertu Atomskog skloništa, održanom početkom 90-ih godina prošlog stoljeća na pulskom Forumu, vidi se da Langeru uopćenije smetala ustaška zastava s natpisom „Za dom spremni“, stoji u reagiranju upućenom našoj redakciji, kojeg potpisuje glavni tajnik UHDDR–a Dario Duić.

„Radi se o gruboj manipulaciji i prijevari jer se na fotografiji nalazi hrvatski barjak s grbom Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, koji je zaštićen pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo (Rješenje Klasa:UP/I-381-04/98-01/01/0498, Ur. broj: 559-04-98-06). Na barjaku UHDDR nikada nije pisalo „Za dom spremni“, kako navodi novinar iako je na fotografiji vidljivo da takav tekst ne postoji na barjaku. Ovim tekstom vaš portal nanio je veliku uvredu svim časnim dragovoljcima, članovima Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a posebice dragovoljcima Istre koji su ginuli i krvarili u svim krajevima Republike Hrvatske kako bi zemlju oslobodili od agresora i dan danas osjećaju posljedice.

Još je tragičnije što dotični gospodin obnaša funkciju glavnog urednika, a dragovoljce Domovinskog rata neutemeljeno naziva ustašama i fašistima i takve tvrdnje još i javno objavljuje“, stoji u prosvjednom pismu kojeg potpisuje glavni tajnik UHDDR–a Dario Duić.

Redakcija portala Istarski.hr  ispričava se članovima Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, ukoliko smo povrijedili njihove osjećaje. Međutim, u hrvatskoj, a naročito međunarodnoj javnoj percepciji, prvo bijelo bolje na hrvatskoj šahovnici uvijek se povezuje s ustaškim pokretom. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa