Suvenirnica u Pićnu: Turiste najviše zanimaju vina

0
Kristina Brenko
Kristina Brenko

Turizam u Pićnu u doba korone, to zvuči kao ono što zovemo nemogućom misijom, ali  'Galerija Pićan', tamošnja suvenirnica i turistički info punkt, uredno otvara vrata u 10 sati i čeka goste. To znači dvije stvari: da turistička sezona nije onako loša kao se očekivalo i da je Pićan zanimljiviji nego što se misli.

„Dolaze uglavnom Nijemci i Talijani“, kaže Kristina Brenko, polaznica srednje škole za zanimanje komercijalista u Puli, koja u suvenirnici radi i dodaje: „Najviše ih zanimaju vina, nešto manje maslinova ulja. Idu i med, vino i rakija i suveniri s motivima Istre i Pićna. Od turističkih informacija, obično traže mjesta s lijepim pogledom, pa ih uputim na Sv. Jelenu ili na groblje.“

Naravno, promet je značajno manji nego prošle godine jer umjesto početkom lipnja otvorili su početkom srpnja, nije bilo fešti Petivina, Rokove i Legendfesta, a i izostaju i turistički autobusi.

Igor Gržinić, vlasnik tvrtke Gržinić d.o.o. koja vodi galeriju – suvenirnicu, kaže da je problem Pićna kao destinacije taj što sadržaji koje imaju nisu kvalitetno predstavljeni u turističkoj ponudi, odnosno da njegov veliki potencijal nije dovoljno iskorišten. (Tekst: Robi Selan, foto: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa