Na Ipsilonu naletjela na nanos snijega pa se zabila u Mercedes

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila 17. siječnja oko 20,45 sati u blizini nadvožnjaka Porinja, na dionici Istarskog ipsilona između petlje Lupoglav i Tunela Učka.

Nesreća se dogodila kada je 30-godišnjakinja iz Poreča upravljala je  automobilom Hyundai, pulskih tablica iz smjera Lupoglava prema Tunelu Učka.  Na ravnom djelu kolnika, vozačica je zbog neprilagođene brzine dolaskom na nanos snijega  izgubila nadzor nad automobilom te se sudarila s Mercedesom, pulskih tablica kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnjak iz Pazina.

U nesreći je vozačica lakše ozlijeđena, te se protiv nje podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je istarska policija.

Upozorenje vozačima: Prilagodite vožnju uvjetima na cesti

Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da zbog mogućeg snijega ili pojave poledice na kolniku opreznije voze po mokrim i skliskim kolnicima te da  brzinu vožnje prilagode stanju i uvjetima na cesti.

Pri temperaturama ispod nula stupnjeva na određenim mjestima, usjecima, mostovima, vijaduktima i nadvožnjacima dolazi do pojave „ledene zasjede“, zbog toga je na tim mjestima potrebno opreznije voziti. Osim što je način vožnje potrebno prilagoditi uvjetima ne cesti, treba pripremiti i motorno vozilo za zimske uvjete vožnje i nabaviti zimsku opremu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa