Stilske vježbe, najdugovječnija predstava na svijetu, u četvrtak u pazinskom Spomen domu

0
Lela Margitić i Pero Kvrgić
Lela Margitić i Pero Kvrgić

Predstava Stilske vježbe su magija kazališta i svjetski kazališni rekorder: u petom desetljeću izvođenja ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Stilske vježbe najsjajniji su predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, a po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već više od 40 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama protagonista interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina puni dvorane.

Autor Raymond Queneau, francuski pisac i filozof, u svojim djelima sa mnogo mašte, humora i ironije istražuje jezik i objektivnu stvarnost jezičnih znakova, kao i stvarnu okolinu, zbog čega se njegov tekst može smatrati istinskim jezičnim i kulturnim laboratorijem. Svojim najpoznatijim djelom Exercices de style (Stilske vježbe, 1947.) na 99 načina ispripovjedio je priču iz crne kronike. Tekst je na hrvatski preveo Tonko Maroević, a režirao Tomislav Radić.

U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više. Predstava čiji je organizator Pučko otvoreno učilište Pazin održat će se u četvrtak, 24. siječnja .2013. u 20 sati u velikoj dvorani Spomen doma .

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa