Grad Poreč objavio listu za subvencioniranje kupnje stanova

0

Grad Poreč-Parenzo objavio je 14. kolovoza 2020. prijedlog Liste prvenstva za subvencioniranje kupnje stanova na svom području, koja je objavljenja na oglasnoj ploči i službenim web stranicama Grada.

Riječ je o mjeri kojom Grad Poreč-Parenzo želi pomoći svojim žiteljima u rješavanju stambenog pitanja.

- Kao grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, konstantnim brojem porasta stanovnika i porečkog gospodarstva koji zapošljava veliki broj ljudi i obiteljima osigurava egzistenciju, želimo im pružiti mogućnost da ostanu živjeti i raditi u svom gradu. Među prvim

smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja, prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima u stjecanju stana, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.

Pravo na prijavu za subvencioniranje imali su građani s prebivalištem na području Grada Poreča-Parenzo, a lista prvenstva utvrđena je na temelju više mjerila - od uvjeta stanovanja, stambenog statusa, vremena prebivanja na području grada, broja članova domaćinstva, životne dobi, broja djece, invaliditeta, statusa branitelja i drugih. Valja istaknuti i da ovaj gradski natječaj ne isključuje prijavu na državne subvencije.

Podnositelji su mogli podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana, a površina stana čija kupnja se subvencionira ovisi o broju članova zajedničkog kućanstva. Nakon izrade prijedlog Liste prvenstva za subvencioniranje kupnje stanova, rok za žalbu je osam dana od dana objave, a potom se nakon istog donosi konačna lista. Objavljena lista u

skladu je s GDPR uredbom, a dodatne informacije mogu se dobiti u gradskom Upravnom odjelu za upravljanje gradskom imovinom.

Grad je za ovu svrhu u proračunu osigurano dva milijuna kuna.

- Ulažemo u škole, vrtiće, zdravstvo, sve kako bi zadržali i povećali razinu kvalitete i standard života u našem gradu. Mislim da je najvažnije od svega biti partner i pomagati svim generacijama - od naših najmlađih do najstarijih sugrađana i na tome ćemo nastaviti raditi, zaključuje gradonačelnik Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR/ICA

Do: 20.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK U SKLADIŠTU (FIZIČKI RAD)

Do: 21.09.2020.

BIBIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA U VINOTECI

Do: 21.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA KOMERCIJALE

Do: 25.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA