Privileggio: IDS-ovi gradonačelnici bespoštedno troše proračun na medije i savjetnike!

17.01.2013 - 12:14
Raoul Privileggio
Raoul Privileggio

"Postoji li granica morala i dobrog ukusa kod IDS-ovih gradonačelnika i struktura koje vode istarske gradove kada je u pitanju neodgovorno trošenje javnog novca?", pitanje je koje je na današnjoj konferenciji za medije postavio predsjednik rovinjske Ladonje Raoul Privileggio.

U očitom nedostatku rezultata, što najbolje osjećaju svi građani kroz smanjeni socijalni standard i nedovršene ili nikad započete obećane projekte, rekao je Privileggio, očito je najkomotnije zagrabiti u javnu blagajnu i po već ustaljenom običaju, neodgovorno i krajnje sebično trošiti novac građana na marketinške agencije i izmišljene savjetnike. I to isključivo, kako kaže, za osobnu promociju i prikrivanje vlastite nesposobnosti.

"Sve dok se nedostatak rezultata nadomješta plaćanjem medija, teško da ćemo u skorijoj budućnosti posvjedočiti osjetni gospodarski razvitak i izlazak iz krize", zaključio je predsjednik rovinjske Ladonje.

Privileggio: Realizirani projekti najbolja su promocija onima koji su ih osmislili i ostvarili

"U Puli i Labinu su gradonačelnici Miletić i Demetlika samo u 2011. godini na reklamu i promociju u lokalnim medijima te savjetovanja u odnosima s javnošću spiskali milijun i 200 tisuća kuna", naglasio je Privileggio pitajući istovremeno koliko je novaca potrošeno u Rovinju na medije u proteklih četiri godine, kada je, kako kaže, samo na savjetnike gradonačelnika Sponze, koji su ionako direktno ili indirektno već na teretu proračuna, utrošeno otprilike milijun kuna javnog novca.

Privileggio je napomenuo kako se u ovom trenutku Ladonja ne želi baviti zakonitošću plaćanja savjetnika gradonačelnika, te je dodao kako se time trebaju pozabaviti nadležne institucije.

"Želimo samo izvijestiti javnost o činjenicama koje se namjerno prešućuju, a odnose se na rezultate njihova rada", rekao je Privileggio uz obrazloženje kako se u četiri godine mandata nije ni jednom predočio niti jedan dokument iz kojeg se mogu jasno utvrditi razlozi upošljavanja savjetnika, zbog čega su potrebni i što su ti ljudi konkretno za taj novac u ove četiri godine odradili.

"U Ladonji smatramo da oni koji rade i ostvaruju rezultate ne trebaju plaćati medije kako bi stvarali lažnu sliku o njihovoj uspješnosti. Realizirani projekti najbolja su promocija onima koji su ih osmislili i ostvarili, a kako projekata nema, mislimo da naši građani ovakvu vlast ne zaslužuju", zaključio je Raoul Privileggio, predsjednik rovinjske Ladonje.

Tweet

Posljednje novosti