Vitasović o svojim kolegama:

'Imali su i 20 tisuća eura honorare, nisu skromni nego su bahati'

0
Alen Vitasović (foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)
Alen Vitasović (foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)

Pandemija koronavirusa onemogućila je brojnim zanimanjima da normalno obavljaju svoj posao. Otkako su na snagu stupile posebne epidemiološke mjere, glazbenici ne mogu održavati koncerte, odnosno s popuštanjem određenih mjera zadnjih nekoliko tjedana to im je dopušteno, ali to nisu ni blizu nastupi i koncerti na koje su navikli prije, piše Vecernji list.

Brojni glazbenici upozoravaju kako je ova cijela situacija naštetila glazbenoj industriji i kako oni svojim radom hrane i druge obitelji te nisu ugroženi samo oni kao pjevači, već i tehničari, vozači, tonci i svi ostali u ovoj branši. Alen Vitasović poput Tonyja Cetinskog svojim kolegama skreće pozornost na to kako bi trebali biti malo skromniji i dao je svoje viđenje cijele situacije.

– Osobno nisam uštedio ništa. Iznenadilo me, mislio sam da će kraće trajati. Pet mjeseci posta. Svirao sam uvijek za umjerenu cijenu, svugdje, na velikim i najvećim koncertima. Redovito plaćao prateći bend, razglas, light, prijevoz i još sto stvari. Ulagao u opremu. Pomalo sam se čudio zašto desetak uvijek istih i privilegiranih izvođača, pogotovo iz medija, ima goleme honorare za nastup 15, 20 tisuća eura i više. Sad nemaju gdje svirati zbog ove situacije. Nisu prilagođeni raznim stilovima nastupa. Samo veliki koncerti,arene.. I nisu skromni nego bahati – kaže Vitasović i nastavlja: – Ja, kao i neki moje kolege, mogu nastupati sam na klaviru ili gitari. Duet ili trio unplugged, s bandom ili orkestrom. Za pet ljudi, 20 ljudi, 100, 1000, 10.000... Bez poniženja jer tako radim 40 godina. Nekim "zvijezdama" fali poniznosti i neprilagođeni su. Treba izdržati. Sretan san s malim stvarima. I sa svoje dvoje djece koje sam odgojio "samo" glasom, sviranjem s deset prstiju, radom, školovanjem, ulaganjem. Samo sam to radio 40 godina. Iako je bilo jako teških dana, izdržao sam, pa ću i ovo ako bude zdravlja - rekao je Vitasović za Večernji list.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZDRAVSTVENI VODITELJ/ZDRAVSTVENA VODITELJICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 12.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 14.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ADMINISTRATOR/ICA

Do: 15.08.2020.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA