U Istri postoje tajanstvene linije pozitivne energije, evo gdje su!

0
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Jeste li čuli za Zmajeve brazde? I to ne bilo kakve. Istarske Zmajeve brazde. Istra je njima bila prošarana još u dalekoj prošlosti. I još je! Marko Pogačnik iz Slovenije, iznio je vrlo zanimljivu tezu o Zmajevim brazdama:

“Zmajeve brazde su putanje pozitivne energije. Pravcima kojima one prolaze događaju se za čovjeka dobre stvari, postiže se duhovni napredak, poslovna uspješnost, a osobito umjetnička postignuća. Nerijetko povezuju mjesta od povijesne ili geografske važnosti, kao što su vjerska središta i hramovi. Ove linije su putevi elektromagnetizma i životne sile te nositelji pozitivne energije koji se šire poput mreže po površini Zemlje, a mjesta gdje se te linije sijeku, lokacije su velike energetske snage!  To su osobita mjesta moći koja utječu na poboljšanje čovjekovih psihofizičkih sposobnosti. U Mordelama kod Poreča se nalazi točka križanja Zmajevih linija, a Motovun je, najsnažnije izvorište pozitivne energije u Istri, jer se u njemu križaju čak tri zmajeve brazde!”

Marko Pogačnik je ovaj istočnjački koncept koji dolazi od drevnih kineskih mudrosti smjestio na tlo Istre. Inspirirala ga je autohtona istarska duhovna i materijalna kultura budući da su energetski oblici Zmajevih brazdi ovjekovječeni u obliku gradova, položaju zvonika, freskama, grbovima i mjestima u kojima je čovjek tisućama godina obilježavao najbolja mjesta za život.

Pogačnik poteže pravce od Porečkih kamenih krugova kao svojevrsnog istarskog Stonehange ( o kojemu smo već pisali u IstraGram.hr  i dobili ekskluzivno mišljenje znanstvenika Semira Osmanagića i Gorana Šarića). Pogačnik proučava i solarni kalendar na Malom svetom Anđelu (Mordele kod Poreča), Raški zaljev sa skrivenom krunom kralja Tomislava, čudesa u Crkvi svete Foške kraj Bala, Vodnjan sa dosad neobjašnjenom pojavom prirodno mumificiranih tijela svetaca, nekad aktivni a danas ugasli moćni krugovi kod mjesta Gajana podno Vodnjana.

On tvrdi da se na plodnoj crvenoj istarskoj zemlji sijeku mnogi putovi i pravci, vinske ceste, doline rijeka, staze tartufara, biciklističke i turističke rute, Aleja glagoljaša. Bavi se on i podzemljem, prati kako Istra pulsira i svojim kraškim podzemljem, pa tako osim podzemnih rijeka, njime teku i navedene Zmajeve linije koje poput meridijana opasuju Zemlju i opskrbljuju je pozitivnom energijom. Što imamo dodati? Istria, terra di brave persone e vibrazioni positive! (Istragram)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa