Jakovčić: U Zagrebu je premalo političke volje za novu bolnicu u Puli

0
Pula još čeka na izgradnju nove bolnice
Pula još čeka na izgradnju nove bolnice

„Vlada je imala više od godinu dana vremena da pokaže dobru volju oko pulske bolnice. No, nije se dogodilo ništa. Najava da će uskoro ići jamstvo na Vladu i da ćemo ga dobiti, postoji. Međutim, ne mogu se oteti dojmu da je premalo političke volje u Zagrebu da se pulska bolnica dogodi“, izjavio je istarski župan Ivan Jakovčić 15. siječnja odgovarajući na upit novinara.

Naglasio je kako očekuje da Vlada napokon donese to jamstvo i da na taj način napokon potvrdi ono što je obećano prije godinu dana. „Mene se proziva da sam svojedobno potpisivao neke ugovore s Jadrankom Kosor. Ja sam to potpisao zbog pulske bolnice jer je zdravlje građana Istre na prvom mjestu. A imam osjećaj da se netko opet igra političkih igara umjesto da brine o zdravlju građana“, rekao je i dodao da se danas već mogla dizati zgrada nove bolnice da se to htjelo.

„Građevinska dozvola nažalost ističe u travnju, a već je godinama na snazi. Imali smo šansu kao koalicija pokazati da nam je stalo do zdravlja građana Istre na način da smo već mogli donijeti potrebne odluke, međutim čekam da se dogodi to jamstvo, pa ako bude potrebno govorit ću o svemu onome što se zadnjih godinu dana događalo oko pulske bolnice“, zaključio je Jakovčić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa