Kranjčić: Raskola u HNS-u nema, ali prestanite lagati!

0
Darko Ivančić
Darko Ivančić

"Na jučerašnjoj konferenciji proširenog predsjedništva HNS-a u Pazinu, predsjednik županijskog ogranka Veljko Ivančić opet laže javnosti da su sastanku prisustvovali predstavnici svih istarskih podružnica HNS-a osim Buzeta", oštro je odgovorio potpredsjednik istarskog HNS-a, ujedno i član Središnjeg odbora Darko Kranjčić stranačkom kolegi Ivančiću.

Naime, kako navodi Kranjčić, od 21 registrirane podružnice prema registru središnjice bilo je prisutno šest podružnica, a od devet imenovanih povjerenika za pojedine gradove i općine bilo su prisutna četiri povjerenika. Zaključak je da nije bilo zajedničke suglasnosti HNS-a jer, kako navodi Kranjčić, ima mnogo više članova nego ih je bilo na sastanku u Pazinu.

"Moja izjava za medije je bila jasna: raskola nema, no zar je to demokracija kada se potpisuje trgovački sporazum sa IDS-om bez prethodne rasprave na nivou svih podružnica i cjelokupnog članstva u Istri i razgovora sa ostalim strankama?", pita se Kranjčić.

Prema njegovom mišljenju, prevladao je osobni interes koji je stavljen ispred interesa svih članova i birača u Istri te je dodao kako je Ivančić čovjek bez stava i ujedno mu poručio da je "bolje je biti lero nego prodana duša".

"Zamislite predsjednika županijskog ogranka koji je u 2012. godini organizirao 5 konferencija za novinare, a polovicu medijskih nastupa je imao kao predsjednik NK Umag, kojeg je na kraju napustio. Zamislite demokraciju koju su izmislili predsjednik Veljko Ivančić i potpredsjednik Alen Damijanić iz Pule kada se pojedini članovi predsjedništva ne pozivaju na sjednice, a od 13 članova predsjedništva petorica su iz Pule i tri iz Umaga", navodi Kranjčić u svom priopćenju.

"Pozdravljam medijski ispravak Veljka Ivančića u svezi izjave da se omogući samostalno odlučivanje podružnica oko koaliranja. Prihvaćam da smo "stranka projekata" pa mu savjetujem da upita kandidata za župana Valtera Flega, zašto je prevario građane Buzeta i Istre o najavljenom mega-projektu od 30 milijuna eura - izgradnji nove buzetske pivovare", nastavlja Kranjčić navodeći kako su u Buzetu gotovo sve veće projekte lobirali i realizirali Damir Kajin i bivši gradonačelnici Josip Flego i Boris Sirotić.

"Poštovani gospodine Ivančiću, idemo u borbu za narodnjački HNS sa svojim stavom, bez da pojedinci vraćaju usluge krupnom kapitalu", poručio je na kraju Kranjčić stranačkom kolegi Ivančiću.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa