Istarski stožer pojasnio zašto je došlo do razlike u broju zaraženih

0
Dino Kozlevac (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Dino Kozlevac (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

"Dostava podataka testiranja na COVID-19 za područje Istarske županije u razdoblju od 9. srpnja do 12. srpnja u aplikaciju HZZO-a (CEZIH), onemogućena je iz razloga tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka, radi čega je u nekoliko navrata kontaktirana informatička podrška", objavili su 16. srpnja poslijepodne iz Stožera civilne zaštite Istarske županije a nakon što je Krunoslav Capak na konferenciji nacionalnog stožera komentirao probleme u evidenciji broja zaraženih u Istarskoj županiji, o čemu smo izvijestili ovdje.

"Služba za mikrobiologiju unosi podatke u aplikaciju za unos testova na uzročnika bolesti COVID-19 (CEZIH) te kako je već prethodno izneseno, radi tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka u sustav koji je u više navrata bio blokiran, cjelokupni unos podataka izvršen je 13.07.2020. godine. Istovremeno, Služba za epidemiologiju unosi istovrsne podatke u digitalnu platformu za praćenje COVID-a-19 i tijekom vikenda podaci su redovito ažurirani te su svi podaci o novooboljelima bili vidljivi iz te aplikacije.

Kako Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske isključivo iz aplikacije CEZIH-a preuzima podatke koje svakodnevno objavljuje, njima u tom razdoblju nisu bili vidljivi podatci za osobe iz Istarske županije koje smo dnevno prijavljivali u priopćenjima. Otklanjanjem informatičkih poteškoća, upisani su svi podatci u aplikaciju HZZO-a (CEZIH) za navedeno razdoblje. Stanje i broj COVID-19 pozitivnih osoba u Istarskoj županiji ostaje isti, sukladno svim dnevnim priopćenjima", javili su iz Stožera priopćenjem koje potpisuje načelnik Dino Kozlevac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa