instruktori iz pomerske vale:

‘Surfati smo naučili i baku od 80 godina‘

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Ostat će teška nepoznanica zašto Hrvati nimalo ne “puše” windsurf. Daska, jedra, vjetar, more. Može li uopće bolje? - Nama, kojima vjetar struji pod kožom, definitivno ne, ali našim sunarodnjacima, to je stvarno dobro pitanje. Možda sve to doživljavaju kao rekreaciju, a ne sport, što on u biti jest - kondicija, balans, izdržljivost. I suživot s morem. Nama, eto, besmisleno, no strancima itekako napeto. Dokazuje to na najbolji način Geromella Windsurfing Center u pomerskoj vali, ovdje nadomak marine i u srcu odlično osmišljenog i realiziranog glamping centra, piše Jutarnji.

Vlasnik je Dalen Geromella, pobjednik Adria Cupa i Kupa Hrvatske u windsurfing slalomu, koji je, inače, diplomirao na DIF-u s temom “Sistematizacija elemenata osnovne tehnike jedrenja na dasci”. Sve je jasno... - Nažalost, na putu sam, ali moji dečki će vam kazati - javio se iz Šibenika i uputio prema mjestu gdje vjetar uvijek piri, ali more niti da se nabreška. - Jest, uvjeti su idealni, pogotovo za početnike - otkrivaju u paketu Ivan Laci Juhas i Matija Brizić, doslovce Dalenovi dečki. - Da, ovdje smo naučili jedriti na dasci kao mali, zarazili se, i evo, kada nam druge obaveze dopuste, sezonu provodimo ovdje. I nismo jedini, ima nas još koji smo, praktički, uz ovu priču odrasli. Pogled pada prema moru, a tamo dvije djevojčice od šest i osam godina, brzo hvataju osnove.

- Mi smo, evo, nedavno imali jednu gospođu od 80-ak godina. Došla je, platila tečaj, naučila osnove i sada se svako ljeto vraća. A nedugo su nam došli roditelji s dvoje djece, svi gluhonijemi. Ali bio je to izazov, i to onaj s guštom. Ništa, kako ne znamo znakovni jezik, ai kako bi bilo teško tako komunicirati dok si na dasci u moru, improvizirali smo, i ispalo je savršeno. Imao sam oko sebe vezan trapez, i još je gumenjak bio sa strane kao dodatna pomoć. Uspjeli smo, naučili su jedriti, i bili su presretni, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa