Odvjetnici Matee Hohnjec srušili optužnicu: Iskaz dala drogirana

12.01.2013 - 07:53
Matea Hohnjec (Foto: RTL)
Matea Hohnjec (Foto: RTL)

Odvjetnici porečke starlete Matee Hohnjec uspjeli su srušiti optužnicu protiv nje i njezinog supruga Josipa Nikića. Naime, Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu nije prihvatilo optužnicu zbog nezakonito prikupljenih dokaza - Matea je iskaz u policiji dala dok je još bila pod utjecajem droge.

Matea i Josip Nikić terete se za smrt 20-godišnje studentice Tee Drakulić, koja je preminula u listopadu prošle godine na tulumu u njihovom zagrebačkom stanu. Studentica je umrla nakon uzimanja droge MDMA, koju su joj dali Josip i Matea.

Matea Hohnjec je u iskazu, koji je dala policiji nekoliko sati nakon Teine tragične smrti, priznala da su zajedno konzumirale drogu. No, njeni odvjetnici uspjeli su dokazati da se njezin iskaz ne može prihvatiti jer postoji mogućnost da Matea nije bila ubrojiva jer je i dalje bila pod utjecajem MDMA-ja.

Odvjetnici bračnog para Nikić stoga su zatražili da se nad Mateom obavi vještačenje kako bi se utvrdilo je li bila ubrojiva. Optužno vijeće prihvatilo je prigovore obrane, te su optužnicu tužiteljstvu vratili na doradu.

Tweet

Posljednje novosti