Miletić pozvao na birališta: 'Hrvatskoj treba 'novo normalno''

3
Boris Miletić
Boris Miletić

„Ove nedjelje, 5. srpnja, glasamo za jednu normalniju, progresivnu, otvorenu i tolerantnu  Hrvatsku. Glasamo za decentralizaciju bez koje nema razvoja, ni napretka, za decentralizaciju koja znači snažniju i samostalniju Istru. Zato izađite na izbore i glasajte za našu listu 17, glasajte za našeg Tulia, Katarinu, Marina i Emila, glasajte za Istru!“, istaknuo je predsjednik IDS-a Boris Miletić na danas održanoj konferenciji za medije u pulskom amfiteatru Arena, gdje se zajedno s potpredsjednicima IDS-a Lorisom Peršurićem i Renatom Krulčićem osvrnuo na nadolazeće parlamentarne izbore i Hrvatsku u „novom normalnom“.

Miletić je naglasio da je „IDS vodio izrazito afirmativnu i konstruktivnu kampanju, jer je to ono što Hrvatskoj treba – suradnja, iskoraci i konstruktivna rješenja za ova zahtjevna vremena“ te podsjetio na ključne točke programa:

- Istra mora ostati zasebna regija, decentralizacija zemlje je apsolutni preduvjet za bilo kakav gospodarski napredak, digitalizacija svih javnih usluga uz jačanje transparentnosti te ubrzavanje rada pravosuđa, aktiviranje neobrađenog poljoprivrednog zemljišta i poticanje eko proizvodnje, privlačenje novih investicija uz poticanje digitalne transformacije te stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Na kraju, Miletić je istaknuo da je „Istra danas najrazvijenija hrvatska regija i korak ispred drugih, a to znači samo jedno -  da moramo biti još bolji i trčati još brže“. - Istra zaista može biti pokretač promjena za cijelu Hrvatsku. Hrvatskoj treba "novo normalno"! Jer danas je normalno da smo najgori u EU po gotovo svim ekonomskim pokazateljima, normalno je da imamo izbore usred ljeta i pandemije i da svega trećina hrvatskih maturanata misli da je NDH bila fašistička država. Da – Hrvatskoj treba novo normalno!, zaključio je Miletić.

Potpredsjednik IDS-a Loris Peršurić te gradonačelnik Poreča, jednog od najturističkijih gradova u Hrvatskoj, poručio je da je Istra percipirana kao sigurna regija i očito je da država polaže velike nade u Istru. Spomenuo je sjajne turističke brojke proteklog vikenda u Istri.

- Broj dolazaka je u petak, subotu i nedjelju gotovo na lanjskoj razini. U 3 dana imali smo svega 6 posto manje turista nego lani, a noćenja dosežu 57 posto, što je mnogo više od očekivanja koja su se kretala na maksimalnih 40 posto.Naglasio je da su „svima u kampanji puna usta Istre jer puni državni proračun, ali čim izbori završe - Istra više nije bitna. Jedino se izborni program i ukupno djelovanje IDS-a uvijek može se svesti na dvije riječi - napredak Istre!“Potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić istaknuo je koliko je „važno da uvijek ostanemo u poziciji odlučivati sami o sebi, posebice u neizvjesnoj situaciji u kojoj se cijeli svijet danas nalazi“.

- Da Istra nije samostalna županija, ne bismo imali najbolji i najpripremljeniji stožer civilne zaštite i ne bismo bili lideri u borbi protiv korona virusa. Zato što taj stožer jednostavno ne bi ni postojao. Isto vrijedi i za niz drugih stvari, kazao je Krulčić te pozvao sve građane da u nedjelju, 5. srpnja, izađu na izbore.

- Razdoblje koje je pred nama bit će prepuno izazova. Zato u nedjelju glasajte za one na koje se možete osloniti. Glasajte za IDS i listu broj 17!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa