Buzećan iz Ljubavi na selu: 'Stallone mi je ostao dužan dvjesto dolara'

0
Foto: RTL
Foto: RTL

Marijan Ceravac ima 69 godina, dolazi iz Buzeta i u 'Ljubav je na selu' prijavio se kako bi pronašao ženu koja će ga voljeti i provesti s njim ostatak života. Može im ponuditi svu svoju ljubav, pažnju, a s njim nijednoj sigurno neće biti ni dosadno. Naime, Marijan ima životnu priču prema kojoj bi se mogao snimiti film, i podijelio ju je za RTL.

Rodio se u Buzetu, no život ga je odveo u Sloveniju, gdje je njegov otac radio kao rudar. Zanimljivo je kako se Marijan rodio kao Mario, no pri upisu u školu u Sloveniji upisan je kao Marijan jer su tamo  ta dva imena, kaže Marijan, ista. U školi mu baš i nije išlo.Marijan Ceravac ima 69 godina, dolazi iz Buzeta i u 'Ljubav je na selu' prijavio se kako bi pronašao ženu koja će ga voljeti i provesti s njim ostatak života. Može im ponuditi svu svoju ljubav, pažnju, a s njim nijednoj sigurno neće biti ni dosadno. Naime, Marijan ima životnu priču prema kojoj bi se mogao snimiti film, i podijelio ju je za RTL.

Rodio se u Buzetu, no život ga je odveo u Sloveniju, gdje je njegov otac radio kao rudar. Zanimljivo je kako se Marijan rodio kao Mario, no pri upisu u školu u Sloveniji upisan je kao Marijan jer su tamo  ta dva imena, kaže Marijan, ista. U školi mu baš i nije išlo. „Matematika, čitanje... Meni su ocjene bile sve jedinice i dvojke, bio sam jako loš u školi. Jedino sam bio dobar u sportu, tu sam imao sve petice“, govori Marijan koji je nakon Slovenije 1968. godine otišao u Ameriku gdje je proveo najveći dio života.

"Radio sam za općinu Piran u Sloveniji i šef mi je rekao da je za mene samo kramp, lopata i kariola. Ja sam drugi dan bio u busu za Trst, za kamp i za Ameriku. Poslije toga me je vidio u Trstu i rekao mi da neću nikad zaraditi ni za kilu papra.  Iz Amerike sam mu od prve plaće poslao kilogram papra s porukom i dao mu do znanja da mi ide bolje ", kaže Marijan. U Americi je počeo raditi u obrtu za bušotine za pitku vodu, a zatim mu se ukazala prilika da radi u jednom obrtu na popravku mosta u New Yorku. Pokazao se kao dobar radnik pa ga je šef molio da napravi stroj koji bi im olakšavao posao.

„Na kraju sam napravio četiri stroja u vrijednosti od dva milijuna dolara. U nekoliko mjeseci sam preuzeo posao poslovođe. Imao sam tada 25, 26 godina. Bio sam odgovoran za poslove vrijedne po 15, 20 milijuna dolara, a ispod mene je bilo 55 radnika“, prisjeća se Marijan. Godine 1993. došao je trenutak da krene dalje i odlučio je postati vozač autobusa. Dobio je specijalni, party autobus. „Ljudi unajme bus i kažu kamo da ih vozite, a unutra se zabavljaju. Taj autobus je kao limuzina“, objasnio je Marijan. Upravo taj posao donio mu je nevjerojatna poznanstva te mnoštvo lijepih uspomena i anegdota.

„Vozio sam Sylvestera Stallonea, Arnolda Schwarzeneggera… Stallone mi se nije svidio. Ostao mi je dužan 200 dolara. Vozio sam ga do jedne zgrade gdje se želio fotografirati i sve sam mu dogovorio, ali to su takvi ljudi, napraviš im uslugu i onda tko te šiša. Schwarzenegger je OK. Iznenadilo me što uopće nije tako velik kao na televiziji. Tamo naprave da izgleda kao gigant, ali nije takav u stvarnosti“, priča Marijan.

Vozio je Opru Winfrey iz Bostona do Miamija. „Išla je autobusom jer ne voli letjeti. Bila smo dva vozača. Ona je bila jako ljubazna prema nama. Dala je svakome 500 dolara napojnice i napravila nam je sendviče kako ne bismo nigdje stajali jer je put trajao skoro dva dana“, priča Marijan koji je vozio i Saru Jessicu Parker, javlja RTL.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA