Uhvaćeni drski lopovi: Na ulici ženama otimali zlatne ogrlice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje serije drskih krađa te je utvrdila osnove sumnje da su 26-godišnjak iz Vinkovaca i 19-godišnjak s područja Svetvinčenta počinili osam kaznenih djela teških krađa.

Mladiće se sumnjiči da su od 28. srpnja do 24. rujna prošle godine na području Pule ženama u dobi od 53 do 85 godina otimali s vrata zlatne ogrlice. Mladići bi obično ili pristupili ženi i započeli s njom razgovor ili bi joj prišli s leđa, a potom bi joj s vrata otrgnuli ogrlicu.

Prvi takav događaj dogodio se 28. srpnja u jutarnjim satima u Ulici Veruda, kada je jedan od mladića prišao s leđa 81-godišnjakinji iz Pule i istrgnuo joj s vrata zlatnu ogrlicu s privjeskom, dok je posljednji slučaj evidentiran 24. rujna u Arsenalskoj ulici. Tada su mladići prišli s leđa 53-godišnjakinji koja je čekala autobus te joj je jedan od njih, u trenutku kada je žena ulazila u autobus, otrgnuo dvije zlatne ogrlice, nakon čega je dvojac pobjegao prema obližnjem parkiralištu.

U navedenim događajima srećom nije ozlijeđena niti jedna žena, a ukupna šteta koju su mladići prouzročili iznosi oko 16 tisuća kuna. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 26-godišnjak i 19-godišnjak su jučer u jutarnjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Obzirom da cijena zlata na svjetskom tržištu raste iz dana u dan, a što su prepoznali i počinitelji imovinskih delikata, policija apelira na građane da izbjegavaju nošenje vrijednog nakita na izloženom dijelu tijela, pogotovo u vrijeme velikih gužvi ili na osamljenim mjestima kako ne bi postali žrtvama krađa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa